Casestudy
Casestudy element61

Casestudy: element61 - Netprofitbuilders

Waarom dit business intelligence consultancy bureau kiest voor het ERP systeem van Netprofitbuilders.

Bedrijf element61
Sector Dienstverlening
Werkzaamheden Het geven van advies op gebied van business intelligence
Bijzonderheden Onlangs gefuseerd met een ander adviesbureau
Kiest voor Netprofitbuilders

Case: wat is de situatie?

Een BI-adviesbureau dat Belgische klanten adviseert over het optimaal benutten van bedrijfsanalyseoplossingen zoals IBM Cognos, SAP Business Analytics, Microsoft BI, Qlik en Anaplan. Element61 was bekend met de ERP-opties op de markt en het belang van een verenigd platform voor bedrijfsgegevens.

Na de oprichting in 2007 realiseerde element61 al snel dat het enorm zou profiteren van de implementatie van financiële en SRP-software (Services Resource Planning) om projecten en middelen te plannen en om een groeiend aantal klanten te beheren. Element61 is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf van € 8 miljoen dat ongeveer 50 consultants in dienst heeft. Het fuseerde onlangs met een ander Belgisch adviesbureau en verhuisde het naar NetSuite om het totale aantal gebruikers tot honderd mensen te brengen.

"We wilden vanaf het begin een geautomatiseerde manier van planning van resources om klanten te kunnen factureren en zelf een CRM-systeem op te bouwen." Stijn Vermeulen, Managing Director, element61.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Automatische facturatie
  • Uitgebreid CRM-systeem

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Terwijl element61 slechts twee tot drie facturen per maand moest verwerken toen het voor het eerst werd opgestart, kan het nu naadloos omgaan met maximaal tweehonderd maandelijkse facturen en heeft het niet langer een externe boekhoudingsdienst nodig voor btw- en belastingaangifte. 

Tegenwoordig beheert het bedrijf ongeveer 12.000 contacten via het CRM-systeem en zorgt de SRP-tool van OpenAir ervoor dat zijn consultants op de meest optimale manier worden toegewezen en gepland voor tientallen lopende klantprojecten.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Netprofitbuilders?

Ondanks de snelheid van de implementatie en processen van NetSuite, geïmplementeerd in slechts een paar dagen, vereiste het geen lokale servers of softwarelicenties. Een lokale partner, Netprofitbuilders, was zeer behulpzaam, vooral om de recente samenvoeging en integratie van systemen in twee afzonderlijke bedrijven te ondersteunen.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder