Casestudy
Cyclis

Casestudy: Cyclis - DynApps

Waarom deze leaser van fietsen voor bedrijven kiest voor ERP software van DynApps.

Bedrijf Cyclis
Sector Leasing
Medewerkers 10
Werkzaamheden Fietsleasing voor werknemers in bedrijven
Bijzonderheden Werkt met een webshop
Kiest voor Odoo

Case: wat is de situatie?

Cyclis is een jong bedrijf dat enkele jaren geleden geloofde in de business van het aanbieden van fietsen in een leasing formule voor werknemers van bedrijven. De Belgische wetgever voerde hiervoor de nodige regelgeving in waardoor het leasen van een fiets zowel voor werkgever als werknemer fiscaal aantrekkelijk is.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Cyclis was een startup met beperkte middelen. Zij moesten kiezen voor een low cost oplossing die voldoende flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden in zich had om bij een groei van het bedrijf zonder veel extra investeringen de verdere digitalisering van de workflow verder te zetten. 

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Odoo is zulk een oplossing die deze kwaliteiten combineert. Door Odoo kan Cyclis met een beperkte inzet van medewerkers de volledige workflow beheersen.
Onderdeel van deze digitalisering is een webshop en meerdere portalen voor bedrijven, werknemers en dealers van fietsen.

Op dit moment gaat het Cyclis uitstekend voor de wind met een klantenbestand van meer dan 5000 fietsen die geleased worden. Door de doorgedreven digitalisering van hun processen, zijn het aantal medewerkers tot een minimum beperkt kunnen blijven waardoor het kostenbeslag voor de onderneming best laag is.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met DynApps?

Na de korte implementatie die deels geïnitieerd werd door een medewerker van Cyclis, heeft DynApps de laatste jaren vooral een support rol waarin ook het verwerken zit van de noodzakelijke wijzigingen die zich constant opdringen door wijzigende inzichten. Dit loopt zeer vlot.

Toekomst: wat staat er nog op de planning?

De processen in deze wereld veranderen regelmatig waardoor Odoo constant in een evolutie blijft. Daarnaast wordt een upgrade naar Odoo versie 12 onderzocht.

bouw

Behandel uw klanten beter - CRM maakt het mogelijk!

Met een CRM-module in ERP kunnen bouwbedrijven hun eigen klanten veel beter begrijpen en ondersteunen. We laten u zien hoe.

Lees verder
bouw

3 ultieme tools voor materiaalbeheer

Met deze 3 functies voor materiaalbeheer maakt u uw ERP-systeem meer dan alleen concurrerend. Vooral bouwbedrijven profiteren hiervan.

Lees verder