Casestudy
Comforts of home

Casestudy: Comforts of Home - Netprofitbuilders

Waarom deze leverancier van tijdelijke woonruimte kiest voor het ERP systeem van Netprofitbuilders.

Bedrijf Comforts of Home
Sector Dienstverlening
Werkzaamheden Verhuurt tijdelijke woonruimte
Bijzonderheden Verhuurt woningen door heel Europa
Kiest voor Netprofitbuilders

Case: wat is de situatie?

Comforts of Home is Europa's toonaangevende aanbieder van accommodaties voor studeren in het buitenland, studenten, stagiairs en jonge professionals. Ze bieden een gedeeld appartement met hotelservice en comfort en veiligheid in Amerikaanse stijl, en hun huisvesting is all-inclusive om ervoor te zorgen dat het verblijf van de klant probleemloos verloopt. Hun typisch Parijse appartementen bevinden zich op geweldige locaties in het historische hart van de Lichtstad en zijn nieuw ingericht voor uw comfort, hetzelfde bedrijfsmodel is van toepassing in Italië en Spanje. De belangrijkste holdingmaatschappij is in de Verenigde Staten.

Dienstenorganisaties zoals COH gebruiken doorgaans een breed scala aan systemen van verschillende softwareleveranciers om hun bedrijf te beheren, elke softwareleverancier levert zijn eigen database, waardoor een gecompliceerde en buitengewoon rigide omgeving ontstaat, wat dit project complexer maakte, was de aanwezigheid van deze groep in verschillende Europese landen via dochterondernemingen in volle eigendom. Het was meteen duidelijk dat ze lokaal moesten rapporteren en dan moesten ze de Europese context consolideren en oprollen tot de ultieme Amerikaanse controlerende entiteit.

Verschillende aspecten van het bedrijf moesten worden herzien en in kaart worden gebracht in NetSuite, de inkoopbetaling die gecentraliseerd moest worden, het intercompanybeheer was ook een volledig handmatig afgehandeld gebied, de groep Revenue management was ook een taak die opnieuw moest worden ontworpen. Een laatste uitdaging was de noodzaak om de resultaten van de groep maandelijks te consolideren in 2 verschillende valuta's, in bedrijven waar verschillende dochterondernemingen verschillende systemen gebruiken voor boekhouddoeleinden.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Intercompany Management (stroomafwaarts, stroomopwaarts, horizontaal)
  • Groepsconsolidatie
  • Forex Management (realiseren en niet-gerealiseerd)
  • Geavanceerde Revenue Management
  • Koop om te betalen
  • Rapportage en analyse

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

De modules NetSuite Accounting en Financial zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding en zijn zeer gebruiksvriendelijk, de volledige applicatie is schaalbaar, kosteneffectief en gebruiksvriendelijk. Met de accountingmodule wordt elke klantinteractie opgeslagen in een centrale opslagplaats, waardoor het financiële team de macht krijgt om de klanten beter van dienst te zijn. 

Factuurprocessen zijn nu sneller en nauwkeuriger, waardoor de inzamelingscyclus wordt versneld en de cashflow verbetert. Met de flexibiliteit die NetSuite kan bieden, hebben we de feitelijke groepsstructuur opnieuw geschud, hebben we de Franse context gecreëerd om tegemoet te komen aan de behoefte om de 2 Franse dochterondernemingen te consolideren, het geavanceerde inkomstenbeheer geconfigureerd, zodat elk afzonderlijk service-item nu een omzetregel heeft bevestigd , elke dochteronderneming kan nu zorgdragen voor zijn eigen uitgestelde inkomstenplannen terwijl de groeps-CFO ervoor zorgt dat groepsinkomstenbeheer consistent is en wordt afgestemd voor groepsconsolidatie. Verder hebben we het groepsrekening-account geharmoniseerd, verschillende context gecreëerd om aan de lokale behoeften te voldoen.

Met NetSuite op zijn plaats, wordt alles nu in real-time bijgewerkt en weten COH-relevante medewerkers precies wat de echte financiële situatie van de groep is. COH kan nu dagelijks een live winst- en verliesrekening van het bedrijf zien, ze kunnen de financiële overzichten segmenteren om aan hun rapportagevereisten te voldoen, ze kunnen eenvoudig hun uitgestelde opbrengstenrekening verzoenen met het schema van de geprojecteerde releases, waardoor beslissingen nu genomen worden proces ondersteund door gefixeerde financiële gegevens.

Het vermogen om de bedrijfsprocessen bij te houden in plaats van er achter te staan, is precies wat COH nodig heeft om zijn activiteiten internationaal uit te breiden, of het nu zijn strategie is om organisch te groeien of door overnames. NetSuite biedt hen de mogelijkheid om alle gebieden van hun bedrijf efficiënt en moeiteloos te beheren vanuit één plek.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder