Casestudy
Casestudy Comecer

Casestudy: Comecer - Planlogic

Waarom deze producent van van high-tech systemen voor de farmaceutische industrie en de nucleaire geneeskunde kiest voor de ERP software van Planlogic.

Bedrijf Comecer
Sector Productie / High tech industry
Werkzaamheden Ontwikkeling en productie van high-tech systemen voor de farmaceutische industrie en de nucleaire geneeskunde
Bijzonderheden Verbeteren planning, productieregistratie en shopfloor control
Kiest voor SAP Business One Productie van Planlogic

Case: wat is de situatie?

Comecer ontwikkelt en produceert high-tech systemen voor de farmaceutische industrie en de nucleaire geneeskunde. Ze ontwerpen software en produceren medische hulpmiddelen en zijn een internationaal bekende zakenpartner voor nucleaire geneeskunde, producenten van radiofarmaceutica en de OEM-industrie. Comecer wil de planning en aansturing van haar productiestraat verbeteren en heeft Planlogic gevraagd haar hierbij te helpen.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Comecer werkte al enkele jaren met SAP voor de algemene bedrijfsfuncties zoals verkoop, inkoop en financieel maar nog niet voor productie & planning. Na het in kaart brengen van haar behoefte heeft Comecer ervoor gekozen om hier PPS One in te zetten. In PPS One worden werkorders vastgelegd en gepland en vindt de registratie van verbruik van componenten en tijd op verschillende bewerkingen plaats. Voor dat laatste wordt gebruik gemaakt van de PDC software van Planlogic. Hiermee weet de operator aan een werkstation welke bewerking voor welke order uitgevoerd moet worden en wordt de daarvoor benodigde tijd vastgelegd.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Door PPS One in te zetten, is het productieproces overzichtelijker geworden en vereenvoudigd. Omdat PPS One onderdeel is van SAP werken eindgebruikers vanuit het voor hun vertrouwde SAP scherm. Door de PDC software van Planlogic worden kantoor en werkvloer gekoppeld.  De volgende stap is het verder optimaliseren van planning en het verder automatiseren van de werkvloer w.o. inzet van scanners voor logistieke bewegingen.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Planlogic?

Door productie en planning ook in SAP onder te brengen is nu sprake van een echt geïntegreerd bedrijfssysteem. Daardoor hebben we beter inzicht in onze productiebehoefte, benodigde resources en kosten die daarvoor nodig zijn. Dankzij de inzet en kunde van Planlogic is PPS One in een korte tijd succesvol geïmplementeerd. - Frits Pen, manager Finance & Control

ERP-software voor ZZP'ers, freelancers en eenmanszaken

Geen enkel bedrijf is te klein voor een ERP-software. Hier leest u welke functies ERP-software voor zelfstandigen moet hebben.

Lees verder
Oriƫntatie

Hoe lang kan ik mijn nieuwe ERP-software gebruiken?

Zo zorgt u ervoor dat u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van uw ERP-software.

Lees verder