Casestudy
Casestudy Ayano

Casestudy: Ayano - Netprofitbuilders

Waarom deze producent van glaswerk kiest voor het ERP systeem van Netprofitbuilders.

Bedrijf Ayano
Sector Productie
Werkzaamheden Ontwerpen, produceren en decoreren van glaswerk
Bijzonderheden Leveren aan klanten over de hele wereld
Kiest voor Netprofitbuilders

Case: wat is de situatie?

Glaswerk ontwerpen, produceren en decoreren, dat is wat Ayano doet. Ongeveer 80 miljoen glazen en flessen verlaten elk jaar hun fabrieken en zijn daarmee een van de grootste leveranciers van maatwerk decoratieglazen van Europa. Ze verkopen hun producten en diensten aan enkele van 's werelds bekendste merken in de drankenindustrie, maar ook aan plaatselijke distilleerderijen en kleine brouwerijen en voedselproducenten.

De grootste uitdaging bij Ayano was om snelheid te verbeteren en schaalvergroting te ondersteunen. Toen de vraag naar Ayano's diensten groeide, begon het bedrijf meer wereldwijde klanten aan te trekken. Het was duidelijk dat het legacy ERP-systeem een belemmering voor een snelle groei vormde. De klantenbasis van Ayano is wereldwijd gelokaliseerd en om ervoor te zorgen dat elke klant snel en effectief wordt bediend was er vernieuwing nodig. 

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

  • Productconfigurator
  • Quote to Cash
  • Koop om te betalen
  • Voorraad
  • Warehouse Management System (WMS)
  • Productie
  • Groepsconsolidatie
  • Intercompany Management

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Zoals veel fabrikanten, gebruikte Ayano een lokaal onsamenhangend ERP-systeem om alle productie-installaties te bedienen. Dit is vaak de eerste fase van de IT-routekaart van vele fabrikanten als gevolg van de noodzaak om de productiecapaciteit op meerdere locaties uit te breiden. Het was meteen duidelijk dat het enige product dat aan alle behoeften van Ayano kon voldoen NetSuite One-World was. 

Een van de grootste uitdagingen voor Netprofitbuilders was de aard van de intercompany-transacties. In feite zijn er gevallen waarin een dochteronderneming als onderaannemer voor een andere partij optreedt, een dochteronderneming producten naar de productie-entiteiten overdraagt en de clearing-rekening wordt gecreëerd om de consistentie te behouden tussen de twee accounting-omgevingen. Om dit allemaal boekhoudkundig goed te laten verlopen is er een uitgebreid intercompany-proces ontworpen.

De grotere schaalbaarheid en snelheid die Ayano vandaag heeft verdiend, stelt het bedrijf in staat uit te breiden naar volledig nieuwe bedrijfsgebieden op wereldwijde schaal. Nieuwe dochterondernemingen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan de groepsstructuur en perfect worden geïntegreerd met de nieuwe, opnieuw ontworpen bedrijfsprocessen. Daarbij ook nog bij dat de kosten zijn verlaagd en de winstgevendheid is verbeterd.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder