Casestudy
Casestudy Attitude Holland

Casestudy: Attitude Holland - King Business Software

Waarom deze kleding webshop kiest voor het ERP systeem van King Business Software.

Bedrijf Attitude Holland
Sector Detailhandel
Medewerkers 12
Werkzaamheden Webshop voor alternatieve kleding
Bijzonderheden Verkoopt 40.000 producten aan 200.000 klanten wereldwijd en een vestiging in Australië
Kiest voor King Enterprise van King Business Software

Case: wat is de situatie? 

Attitude Holland bestaat sinds 1999. In Engeland werd Attitude UK al eerder gerund, een postorderbedrijf gespecialiseerd in Gothic, Punk en andere alternatieve kleding. Dit bedrijf bracht de huidige eigenaar van Attitude Holland op een idee. Naar het voorbeeld van Attitude UK werd een soortgelijk bedrijf opgezet in Nederland. In Edam wel te verstaan. Hier krijgen zij veel kleine orders binnen. Zij gaan op zoek naar een manier om werk uit handen te nemen. 

In 2003 ging het bedrijf aan de slag met King op advies van de accountant. Attitude Holland wilde zoveel mogelijk bedrijfsprocessen automatiseren. In overleg met een King-consultant kwamen er ideeën waardoor de automatisering in een stroomversnelling zou komen. De webshop zou namelijk aan King gekoppeld worden, waardoor alle functionaliteiten geïntegreerd werden. 

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen? 

  • Alle bedrijfsprocessen moeten bedrijfsbreed geautomatiseerd worden in een geïntegreerd systeem. De belangrijkste functies zijn inkoop, verkoop, administratie, voorraadbeheer, magazijnautomatisering en relatiebeheer. 
  • Daarnaast moet er volledig inzicht in inkoop-, verkoop- en productiegegevens zijn.  
  • Artikelen, voorraden en prijzen moeten gesynchroniseerd worden met de webshop en bestellingen moeten automatisch verwerkt kunnen worden. 

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd? 

Attitude Holland heeft inmiddels verschillende websites. Deze worden allen gevoed vanuit King. Via een code kan men zien van welke site er besteld wordt. Als artikelen uit het assortiment gaan of als een leverdatum wijzigt hoeft dit alleen maar in King te worden ingevuld en alle klanten die het betreffende artikel besteld hebben ontvangen een automatische e-mail opgemaakt in de eigen huisstijl van Attitude. Hier hoeft Attitude niet meer naar om te kijken. In King komen alleen betaalde orders binnen, waardoor orders niet gecontroleerd hoeven te worden op betaling.

Koppeling voorraadbeheer

Daarnaast zijn er nog diverse koppelingen die veel werk uit handen nemen. De slimme manier van voorraadbeheer is cruciaal voor Attitude. Van de meeste artikelen hoeft Attitude geen voorraad meer te houden, alleen van de bestsellers. Zij kunnen door inzichten in het systeem van King de minimumvoorraad bepalen op basis van de verkoopaantallen en de prijs.

Als Attitude Holland gevraagd wordt om een brug te slaan naar King, dan is het bedrijf naar eigen zeggen getrouwd met King. 

King is het hart van het bedrijf, het belangrijkste stukje van Attitude. Zonder King zou Attitude het niet redden. King neemt ons heel veel werk uit handen en is echt onmisbaar voor ons geworden’, aldus van Rob van Berkel, eigenaar van Attitude Holland.

Het bedrijf verkoopt met King inmiddels ruim 40.000 producten aan ruim 200.000 klanten. Bij zulke aantallen moet je wel automatiseren.

Uitbreiding naar Australië

Enkele jaren geleden heeft Attitude Holland een vestiging geopend in Australië. Die wordt gerund door een bevriend stel ter plaatse, maar geleid vanuit Nederland. Er zijn ook plannen voor andere landen. In Australië werken de medewerkers ook met de King versie die in Nederland draait. Ze kunnen gewoon in hetzelfde systeem inloggen. Attitude Holland Edam werkt overdag in King en Attitude Holland Australië ’s nachts.’

Ervaring: hoe verloopt de samenwerking met King? 

‘’De wereld van e-commerce verandert heel snel. Elk puzzelstukje waar King uit bestaat dat moet aandacht krijgen van Attitude en King. Alles moet goed opgeleverd en afgemaakt worden en dat doet King heel goed. King komt hier over de vloer en kent het bedrijf van binnen en buiten. Als ik iets bedenk dan denkt King mee en sturen ze bij om mijn ideeën werkend te krijgen in de praktijk. Een betere partner kunnen wij op dit moment niet bedenken.’’ - Rob van Berkel, Attitude Holland.

De checklist als voorbereiding op uw ERP zoektocht

Lees hier hoe de softwareselectie kan worden gemaakt aan de hand van een ERP-checklist.

Lees verder
Oriƫntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder