Casestudy
Appkuns

Casestudy: Appkuns - Planlogic

Waarom deze producent van kunststof producten voor medische-, verpakkings- en industriële toepassingen kiest voor de ERP software van Planlogic.

Bedrijf Appkuns
Sector                  Productie
Werkzaamheden         Spuitgieten van kunststof producten voor medische, verpakking en industriële toepassingen
Bijzonderheden         Verbeteren planning, productieregistratie en shopfloor control
Kiest voor SAP Business One Productie van Planlogic

Case: wat is de situatie?

Appkuns is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in kunststof spuitgieten en maakt producten voor medische, verpakking en industriële toepassingen. De markt waarin Appkuns opereert kenmerkt zich door een toenemende vraag, korte levertijden en strengere regels. Appkuns heeft als doel de komende jaren sterk te groeien en marktleider te worden in haar niche. Om dit realiseren wil Appkuns haar operatie stroomlijnen en beter kunnen besturen. Appkuns heeft Planlogic gevraagd haar op ICT gebied te adviseren.

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Samen met Planlogic heeft Appkuns een ICT schets en reisplan gemaakt voor de toekomst. Hierbij is het concept van een slimme fabriek (Industrie 4.0) als uitgangspunt genomen. Stap één daarbij is het neerzetten van een goed functionerend ERP systeem en een koppeling naar de machines op de werkvloer (MES). Appkuns heeft gekozen voor SAP Business One als ERP systeem voor haar gehele operatie. Voor de koppeling van SAP met de machines op de werkvloer wordt samengewerkt met Act In, een partner van Planlogic die gespecialiseerd is in MES systemen. 

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

Het project is in volle gang. Door de implementatie van SAP en integratie met de machines lopen de processen tussen kantoor en de werkvloer straks beter. Actuele data zorgt voor meer inzicht en verbeterde sturing. Het resultaat is een hogere klanttevredenheid, meer grip, een hogere OEE en lagere voorraden.

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met Planlogic?

Dankzij de ervaring en betrokkenheid van Planlogic en Act In kunnen we straks beter plannen en hebben meer zicht op de voortgang. Onze levertijd, leverbetrouwbaarheid en OEE zal daardoor aanzienlijk verbeteren en onze brutomarge stijgen - Corné van Baal, directeur eigenaar Appkuns 

Oriëntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder

Het belang van het vormen van een ERP implementatie team

Het ERP implementatie team legt de hoeksteen voor een succesvol ERP-project. Hier leest u waarom en wat u moet weten.

Lees verder