Casestudy
AFAS

Casestudy: 4C Consulting - AFAS

Waarom deze software consultant kiest voor het ERP systeem AFAS.

Bedrijf 4C Consulting
Sector Consultancy
Werkzaamheden Consultancy en leverancier van SalesForce
Bijzonderheden Implementeert CRM
Kiest voor AFAS

Case

Een aanhoudende vraag naar de diensten van 4C Consultancy zorgde ervoor dat het bedrijf in 2 jaar tijd groeide van dertig tot 80 medewerkers. Meer personeel is goed voor zaken maar dat zorgt wel voor extra druk op de backoffice. In plaats van extra administratieve krachten aan te nemen heeft C4 ervoor gekozen om deze taken zo veel mogelijk te digitaliseren en automatiseren waar mogelijk.

“Je moest soms drie keer iets copy-pasten in verschillende documenten – je kent het wel.”

Naast consultancy is 4C ook een leverancier van een CRM systeem, namelijk SalesForce. Niet alleen adviseren en implementeren zij het systeem bij andere bedrijven maar gebruiken zij het systeem zelf ook.

Eisen

  • Administratie automatiseren
  • Eigen CRM behouden

Resultaat

De automatisering heeft voor een efficiëntere backoffice gezorgd. Simpele dingen als verlof aanvraag of een vergoeding van onkosten gaan nu allemaal digitaal. De Office Manager geeft goedkeuring en alles wordt automatisch verwerkt. Minder werk voor de OM en een werknemer weet direct waar hij of zij aan toe is. De nieuwe manier van werken heeft ook een direct effect op de betrokkenheid van het personeel.

Eigen CRM

Door de jarenlange ervaring met het CRM systeem van SalesForce dat C4 zelf levert is er besloten om deze te behouden. Alle andere afdelingen en modules komen uit de stal van AFAS en werken naadloos samen met SalesForce.

“Wat ik zo geweldig vind aan AFAS, is de enorme flexibiliteit. Hun pakket is als een grote doos vol LEGO. Je kiest de stukken die je wilt en gaat daarmee aan de slag."

Doordat alle onderdelen van het bedrijf verbonden zijn is het verzamelen en uitdraaien van de juiste cijfers een fluitje van een cent. Rapporten worden eenvoudig opgesteld en zorgen ervoor dat er snellere en beter onderbouwde beslissingen worden genomen.

Ervaring

“Tijdens dat eerste gesprek hadden wij meteen een goed gevoel. Niet alleen over het product zelf, maar ook in de mensen achter de software. Natuurlijk babbelden we daarna ook eens met de concurrentie. Maar AFAS was steeds in de running. En bleef uiteindelijk als enige over.”
Oriƫntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder

Het belang van het vormen van een ERP implementatie team

Het ERP implementatie team legt de hoeksteen voor een succesvol ERP-project. Hier leest u waarom en wat u moet weten.

Lees verder