Financiële sector

Vooral financiële sector bedreigd door hackeraanvallen

NTT Security's Global Threat Intelligence Report 2019 onderstreept nogmaals de kwetsbaarheid van de financiële sector voor hackeraanvallen.

NTT Security maakt deel uit van de NTT Group en is gespecialiseerd in het beschermen van bedrijven in de wereldwijde digitale economie. Elk jaar publiceren ze het Global Threat Intelligence Report, dat is gebaseerd op continu verzamelde gegevens over gebeurtenissen en aanvallen van bedrijven over de hele wereld. Deze worden geëvalueerd en gepresenteerd in het rapport. Centraal hierbij staat het onderzoeken van de verschillende veiligheidseisen die het afgelopen jaar zijn waargenomen bij bedrijven in verschillende branches.

Financiële sector bovenaan

Als je kijkt naar de aanvallen door de industrie, dan is gebleken dat de frequentie per branche enigszins is gewijzigd. De financiële sector is echter altijd een fragiele bedrijfstak geweest, die in de afgelopen zeven jaar zes keer de eerste plaats heeft ingenomen. En dus ook dit jaar. 17% van alle zakelijke cyberaanvallen bevindt zich in de financiële sector. Veel angstaanjagender is echter dat het zelfs 30% is in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika Economische Ruimte). Gevolgd door zakelijke dienstverlening (24%), technologie (17%) en productie (9%), is de financiële sector een populaire doelwit.

Webapplicaties en applicatiespecifieke aanvallen zijn de afgelopen jaren meer dan verdubbeld, aldus het rapport. Het rapport onthult ook dat 73% van alle aanvallen webaanvallen, brute force-aanvallen, verkenningen en dienstspecifieke aanvallen zijn. Bovendien is de illegale mijnbouw van cryptocurrencies sterk toegenomen en treft vooral de technologie-industrie en het onderwijs.

ERP-systeem kan helpen

Een goed ERP-systeem kan bedrijven ook beschermen tegen cyberaanvallen of hen helpen met hun bescherming. Daarom wordt het belang van de specifieke en individuele selectie van een ERP-partner nogmaals onderstreept. Een ervaren leverancier die bekend is met de branche en de specifieke uitdagingen kan van tevoren gevaren voorkomen.

28 mei 2019

Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, mkb- en grootzakelijke markt in Nederland en België bedient.

Lees verder

Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA

Nieuwe automatiseringsfuncties voor terugkerende handelingen binnen Exact Synergy besparen tijd en voorkomen handmatige fouten.

Lees verder