Financiële sector

Vooral financiële sector bedreigd door hackeraanvallen

NTT Security's Global Threat Intelligence Report 2019 onderstreept nogmaals de kwetsbaarheid van de financiële sector voor hackeraanvallen.

NTT Security maakt deel uit van de NTT Group en is gespecialiseerd in het beschermen van bedrijven in de wereldwijde digitale economie. Elk jaar publiceren ze het Global Threat Intelligence Report, dat is gebaseerd op continu verzamelde gegevens over gebeurtenissen en aanvallen van bedrijven over de hele wereld. Deze worden geëvalueerd en gepresenteerd in het rapport. Centraal hierbij staat het onderzoeken van de verschillende veiligheidseisen die het afgelopen jaar zijn waargenomen bij bedrijven in verschillende branches.

Financiële sector bovenaan

Als je kijkt naar de aanvallen door de industrie, dan is gebleken dat de frequentie per branche enigszins is gewijzigd. De financiële sector is echter altijd een fragiele bedrijfstak geweest, die in de afgelopen zeven jaar zes keer de eerste plaats heeft ingenomen. En dus ook dit jaar. 17% van alle zakelijke cyberaanvallen bevindt zich in de financiële sector. Veel angstaanjagender is echter dat het zelfs 30% is in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika Economische Ruimte). Gevolgd door zakelijke dienstverlening (24%), technologie (17%) en productie (9%), is de financiële sector een populaire doelwit.

Webapplicaties en applicatiespecifieke aanvallen zijn de afgelopen jaren meer dan verdubbeld, aldus het rapport. Het rapport onthult ook dat 73% van alle aanvallen webaanvallen, brute force-aanvallen, verkenningen en dienstspecifieke aanvallen zijn. Bovendien is de illegale mijnbouw van cryptocurrencies sterk toegenomen en treft vooral de technologie-industrie en het onderwijs.

ERP-systeem kan helpen

Een goed ERP-systeem kan bedrijven ook beschermen tegen cyberaanvallen of hen helpen met hun bescherming. Daarom wordt het belang van de specifieke en individuele selectie van een ERP-partner nogmaals onderstreept. Een ervaren leverancier die bekend is met de branche en de specifieke uitdagingen kan van tevoren gevaren voorkomen.

28 mei 2019

Lees meer over:

Intelligente infrastructuur voor het IoT

Onderzoekers van de Universiteit van Magdeburg werken momenteel aan een slimmere structuur voor Internet of Things.

Lees verder

Eén Cloud voor Europa

Om te ontsnappen aan de Amerikaanse dominantie op het gebied van Cloud-soevereiniteit, zet de Duitse regering momenteel voort met de oprichting van een Europese Cloud.

Lees verder