Softwaresector

Softwaresector groeit komend jaar met vijf procent

Met name de producten en diensten omtrent beveiliging nemen deze groei voor hun rekening.

De Nederlandse softwaresector zal het aankomende jaar met vijf procent gaan groeien. Met name de producten en diensten omtrent beveiliging nemen deze groei voor hun rekening. Het grootste gevaar voor deze groei is het vinden van de juiste mensen om de benodigde posities in te vullen.

Ondanks dat de prijzen daalden zagen de economen van ING een toename in de omzet van 3 procent in de eerste negen maanden van 2016. Bedrijfssoftware wordt door de dalende prijzen en de vele aanbieders van Software as a Service steeds toegankelijker voor bedrijven. De digitalisering van de economie zorgt er eveneens voor dat meer en meer ondernemers de stap maken en toetreden tot de wereld van de bedrijfssoftware.

Klein en middelgrote ondernemingen kunnen dankzij software en it die als dienst worden geleverd makkelijker instappen. De implementatie is geen groot project meer met lange implementatietijden en hoge kosten en dus ook toegankelijk voor kleinere bedrijven. Daarnaast is het niet nodig om personeel aan te nemen om het onderhoud te verzorgen, dit is namelijk ook voor de rekening van het externe bedrijf.

Ondanks dat er een groei van vijf procent wordt voorspeld ziet niet iedereen dit zo eenvoudig gebeuren. Als grote obstakel wordt het vinden van het juiste personeel genoemd. Dit blijkt uit het onderzoek van de bank een steeds vaker genoemd probleem onder bedrijven. Waar dit 2 jaar geleden nog maar gelde voor 17 procent is dit eind 2016 voor 29 procent van de ondervraagden een vrees.

8 december 2016

ERP software saas cloud software as a service bedrijfssoftware implementatie mkb

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder