Digitalisering

Snelheid van digitalisering

Wat vandaag nog steeds innovatief is, is morgen verouderd. Digitalisering verandert onze werkwereld razendsnel.

Opgewonden en voorzichtig openen we de grondig ontworpen verpakking van onze nieuwe smartphone. We hebben er ontzag voor, we verwonderen ons over de resolutie van het nieuwe display. In afwachting van de vele nieuwe en verbeterde functies, begint de vraag langzaam te ontkiemen, omdat we grip hebben gekregen op het twee jaar oude gekraste apparaat. Maar dit gevoel is heerlijk vertrouwd. Twee jaar geleden voelden we hetzelfde. Omdat onze nu oude metgezel nog steeds het moderne wonder was waar we zo lang op hadden gewacht.

Welke trend is de juiste?

Dit is echter niet het geval met de smartphone. De bewaartijd van veel producten lijkt te verkorten. Of auto's, televisies, koptelefoons, pc's, of zelfs softwaretoepassingen, net gekocht en er is al een nieuwe versie op de markt. Hoe kun je nog steeds alle innovatie volgen? Vooral in een ondernemerscontext kan het dodelijk om een trend te missen. Vraag het aan Kodak. Maar hoe weet je welke trend en welke innovatie je eigenlijk moet zetten en welke moet worden weggelaten?

Wachten of doorgaan?

Dit is waarschijnlijk de grote vraag in digitalisering. Als je op het verkeerde paard wedt, rijdt het waarschijnlijk in een compleet andere richting dan de concurrentie en kan het zijn koers niet meer corrigeren of loopt het alleen achter met een enorme kloof. Op het gebied van ERP-systemen worden bijna elk uur nieuwe baanbrekende innovaties aangekondigd, die allemaal een revolutie in de sector van de bedrijfssoftware aankondigen.

Eerst de Cloud, dan de AI?

De onzekerheid is daarom groot, niet alleen bij de klant maar ook bij de fabrikanten van deze softwareoplossingen. Op dit moment lijkt alles in toenemende mate de cloud in te gaan en providers hebben zich daar grotendeels aan aangepast. Het volgende grote veld dat de industrie zeker zal bepalen, staat al in de startblokken. Geen enkele expert is het erover eens dat kunstmatige intelligentie de komende jaren het centrale thema zal zijn voor allerlei softwaretoepassingen.

Geldige gegevens vandaag zorgen morgen voor voordeel

Maar zijn we als bedrijf al voorbereid op de uitdagingen van morgen? Nou, AI-applicaties voeden zich met gegevens. Als deze niet beschikbaar zijn, gaten zijn of zelfs defect zijn, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het hele bedrijf. Daarom moeten bedrijven tegenwoordig focussen op hun eigen stamgegevens en de volledigheid en juistheid van hun gegevens om in de toekomst snel te kunnen reageren.

5 december 2019

ERP digitalisering innovatie Cloud AI

Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, mkb- en grootzakelijke markt in Nederland en Belgiƫ bedient.

Lees verder

Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA

Nieuwe automatiseringsfuncties voor terugkerende handelingen binnen Exact Synergy besparen tijd en voorkomen handmatige fouten.

Lees verder