Salesforce

Salesforce koopt Tableau Software

Salesforce.com Inc. ging akkoord met de aanschaf van Tableau Software Inc. in een all-stock deal ter waarde van $ 15,3 miljard om zijn analytics-aanbod te ontwikkelen.

De overname van Tableau zal de grootste deal tot nu toe van Salesforce zijn, volgens gegevens verzameld door Bloomberg. Co-Chief Executive Officers Marc Benioff en Keith Block zijn op jacht naar nieuwe markten om in het boekjaar 2023 een jaarlijkse omzetdoelstelling van $ 26 miljard tot $ 28 miljard te behalen.

Tableau zal zijn hoofdkantoor in Seattle blijven houden en zal verder geleid worden door CEO Adam Selipsky, een voormalig executive van Amazon.com Inc. die de softwaretools van Tableau overzet naar cloud-gebaseerde abonnementen. Elk aandeel van gewone aandelen Tableau Klasse A en Klasse B zal worden ingewisseld voor 1.103 aandelen van gewone aandelen van Salesforce, aldus de bedrijven in een verklaring maandag. De dealprijs vertegenwoordigt een premie van 42% op de slotkoers van Tableau op vrijdag.

Tableau staat bekend om zijn diagramtoepassingen en analytische dashboards en heeft zijn productlijn verbreed met tools voor het opruimen van gegevens en machine learning, zodat het kan concurreren in de bredere datawarehousing.

Salesforce ziet de deal voor het volledige jaar de gecorrigeerde winst per aandeel verlagen met 37 centen naar 39 centen en van $ 2,51 naar $ 2,53 per aandeel. Bank of America Merrill Lynch dient als exclusieve financieel adviseur voor Salesforce en Goldman Sachs en dient als exclusieve financieel adviseur voor Tableau. Salesforce-aandelen daalden 4,4% in de vroege handel in New York.

17 juni 2019

Salesforce Tableau

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder

Mobile ERP wordt beter

Mobiliteit is het modewoord in digitalisering. Maar vaak kunnen de mobiele versies van de ERP-systemen niet doen wat ze beloven. Tot nu toe.

Lees verder