Promotie middenklasse

Promotie voor de middenklasse

Het federale ministerie van Economische Zaken en Energie lanceert zijn 'go-digital' financieringsprogramma om digitaliseringsprocessen in het MKB te ondersteunen.

Digitalisering boekt vooruitgang en neemt steeds meer processen over in de dagelijkse bedrijfsvoering van alle bedrijven. Met name voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), maar ook voor het vaartuig, vormen dergelijke digitaliseringsprocessen vaak een groot obstakel. De conversie is duur en tijdrovend, maar onvermijdelijk, als u in de toekomst uw positie op de markt wilt behouden.

Promotie op drie niveaus

Het "go-digital" -financieringsprogramma is bedoeld om kleine en middelgrote ondernemingen op drie niveaus te helpen. Aan de ene kant moeten "gedigitaliseerde bedrijfsprocessen" en "ontwikkeling van de digitale markt" en aan de andere kant "IT-beveiliging" specifiek worden bevorderd. Om deze reden biedt het ministerie hulp aan industriële en ambachtelijke ondernemers in de vorm van adviesdiensten op de drie bovengenoemde gebieden.

Toepassing door de consultant

Om de bedrijven te bevrijden van bureaucratische obstakels, wordt de aanvraag ingediend door de bevoegde consultants. Ze zorgen ook voor de facturatie en natuurlijk de adviesdienst zelf, het enige dat de bedrijven nog moeten doen, is de juiste adviseur voor hun project vinden. Men moet aan een paar criteria voldoen om in aanmerking te komen.

Criteria voor financiering:

  • "Ondernemingen, waaronder vaartuigen met technologisch potentieel
  • Werkgelegenheid van minder dan 100 werknemers
  • Jaaromzet of jaarlijkse balans van het voorgaande jaar van maximaal 20 miljoen euro
  • Vestiging of filiaal in Duitsland

De hoeveelheid promotie

Het federale ministerie van Economische Zaken en Energie bevordert adviesdiensten op een van de drie gebieden, zoals online handel, digitalisering van dagelijkse zaken of IT-beveiliging. Deze lijnen worden gefinancierd met 50% tot een maximaal dagelijks dagtarief van 1100 euro voor een maximum van 30 dagen. Kortom, kleine bedrijven kunnen worden gefinancierd met maximaal € 16.500.

Dus als u aan de criteria van uw bedrijf voldoet en ook van plan bent om advies te krijgen in een van de projectgebieden, is het misschien de moeite waard om geschikte consultants te zoeken om de ondersteuning te krijgen.

13 juni 2019

Exact lanceert Exact bouw7 cloudsoftware in België

Met deze mobiele cloudoplossing kunnen bouwbedrijven overal en in real-time de juiste informatie digitaal inzien en bewerken, waardoor een papieren administratie niet meer nodig is.

Lees verder

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder