Mislukte ERP implementatie

Mislukte ERP implementatie groothandel Pluripharm

De mislukte implementatie van het nieuwe ERP systeem van de medicijngroothandel Pluripharm heeft 180 arbeidsplaatsen gekost.

Het in Alkmaar gevestigde bedrijf kwam eind 2018 in de problemen toen er tijdens de implementatie fouten ontstonden in het voorraadbeheer. Na twee jaar van uitvoerig testen bleken er toch fouten in het systeem te zitten waardoor patiënten werden gedwongen om soms wekenlang te wachten op noodzakelijke medicijnen.

Een van de gevolgen van de mislukte implementatie was dat er ongeveer tachtig van de tweehonderd apotheken de groothandel hebben verlaten. Een interne memo die even daarna uitlekte leert ons dat er werd gecommuniceerd over snel inkrimpen om de continuïteit te kunnen waarborgen. Ook algemeen directeur Jan Dirk Jansen zal onderdeel zijn van deze ontslagronde. Pluripharm werkt samen met UWV en de vakbonden om deze hele zaak zo goed mogelijk af te ronden.

Inmiddels is de voorraadbeheer weer op orde maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Om ervoor te zorgen dat de stabiliteit van de logistiek en financiën op orde zijn is er een samenwerking aangegaan met het Deense Abacus Medicine. Men spreekt echter niet over een fusie.

5 februari 2019

Microsoft en Oracle gaan samen

De Amerikaanse softwareleveranciers Microsoft en Oracle verbinden hun cloudservices Oracle Cloud en Microsoft Azure.

Lees verder

Salesforce koopt Tableau Software

Salesforce.com Inc. ging akkoord met de aanschaf van Tableau Software Inc. in een all-stock deal ter waarde van $ 15,3 miljard om zijn analytics-aanbod te ontwikkelen.

Lees verder