Mislukte ERP implementatie

Mislukte ERP implementatie groothandel Pluripharm

De mislukte implementatie van het nieuwe ERP systeem van de medicijngroothandel Pluripharm heeft 180 arbeidsplaatsen gekost.

Het in Alkmaar gevestigde bedrijf kwam eind 2018 in de problemen toen er tijdens de implementatie fouten ontstonden in het voorraadbeheer. Na twee jaar van uitvoerig testen bleken er toch fouten in het systeem te zitten waardoor patiënten werden gedwongen om soms wekenlang te wachten op noodzakelijke medicijnen.

Een van de gevolgen van de mislukte implementatie was dat er ongeveer tachtig van de tweehonderd apotheken de groothandel hebben verlaten. Een interne memo die even daarna uitlekte leert ons dat er werd gecommuniceerd over snel inkrimpen om de continuïteit te kunnen waarborgen. Ook algemeen directeur Jan Dirk Jansen zal onderdeel zijn van deze ontslagronde. Pluripharm werkt samen met UWV en de vakbonden om deze hele zaak zo goed mogelijk af te ronden.

Inmiddels is de voorraadbeheer weer op orde maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Om ervoor te zorgen dat de stabiliteit van de logistiek en financiën op orde zijn is er een samenwerking aangegaan met het Deense Abacus Medicine. Men spreekt echter niet over een fusie.

5 februari 2019

Intelligente infrastructuur voor het IoT

Onderzoekers van de Universiteit van Magdeburg werken momenteel aan een slimmere structuur voor Internet of Things.

Lees verder

Eén Cloud voor Europa

Om te ontsnappen aan de Amerikaanse dominantie op het gebied van Cloud-soevereiniteit, zet de Duitse regering momenteel voort met de oprichting van een Europese Cloud.

Lees verder