Microsoft

Microsoft stopt support SQL Server 2008 (R2)

Met ingang van juni 2019 stopt Microsoft met de support voor de SQL Server 2008 en SQL Server 2008 R2.

Na juni 2019 zullen er geen updates of fixes worden uitgevoerd voor de beveiliging van de servers.. Er zitten verscheidene risico’s verbonden aan het werken met de verouderde servers. Het gebruik van de servers na juni 2019 zorgt ervoor dat de databases en gekoppelde applicaties vatbaar zijn voor diefstal van de gegevens en andere vormen van corruptie. 

Om het risico voor te zijn wordt gebruikers ten zeerste aangeraden om om voor die tijd te upgraden. De moderne SQL Servers bieden geavanceerde functionaliteiten om corruptie tegen te gaan met onder andere gebruikers toegewezen rollen en geavanceerde encrypties. Naast het feit dat gebruikers van de verouderde servers meer risico lopen zijn zij als bedrijf niet meer GDPR compliant.

Overstap naar Azure

Om de overstap naar een nieuwe IT omgeving te vereenvoudigen biedt Microsoft de mogelijkheid om al uw gegevens in de Azure over te zetten. Hiervoor zijn geen veranderingen in de applicatie code nodig en geeft de gebruiker drie extra jaar.

21 november 2018

Predictive maintenance - de nieuwe manier van onderhoud

Voorspellend onderhoud maakt voorspellingen over de conditie van industriƫle machines mogelijk, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Lees verder

Mission statement 2030 voor industrie 4.0

Het federale ministerie van Economische Zaken en Energie publiceert zijn "Visie 2030 voor industrie 4.0 - vormgeving van wereldwijde digitale ecosystemen".

Lees verder