Cegeka

KPN verkoopt KPN ICT Consulting aan Cegeka

KPN heeft ermee ingestemd haar adviesactiviteiten KPN Consulting te verkopen aan Cegeka voor een niet nader bekend gemaakte overweging.

De transactie is in lijn met de strategie van KPN om de vereenvoudiging van het bedrijf te versnellen en zich te concentreren op een geconvergeerde en vereenvoudigde portefeuille in de zakelijke markt.

KPN Consulting, dat alle activiteiten van KPN ICT Consulting en Call2 omvat, biedt een verscheidenheid aan op maat gemaakte ICT-consulting- en ondersteuningsservices op het gebied van onder andere ICT-strategie, cloudservices en data-analyse. Het is gevestigd in Zoetermeer, Groningen en Apeldoorn en heeft meer dan 750 mensen in dienst.

Cegeka

Cegeka is een Europese familiebedrijf voor ICT-diensten, met hoofdkantoor in België, dat meer dan 2500 klanten bedient. Het bedrijf is actief in 11 Europese landen, waaronder Nederland, en wil zijn activiteiten in Noord-Europa uitbreiden. De combinatie van KPN Consulting en Cegeka versterkt de positie van Cegeka in Nederland. KPN en Cegeka gaan een partnerschap aan om een ​​naadloze overgang voor klanten te waarborgen.

Marieke Snoep, Chief Business Market KPN: “De verkoop van onze consultingactiviteiten versnelt de vereenvoudiging van ons bedrijf. Het is bovendien in lijn met onze strategie om de premium zakelijke dienstverlener te zijn door de beste oplossingen voor connectiviteit, cloud, werkruimte en beveiliging te leveren die de bedrijfsgroei in heel Nederland versnellen. We zijn blij dat we een vertrouwde partner voor onze adviesactiviteiten hebben gevonden met een vergelijkbare en aanvullende expertise. Met Cegeka kunnen we ook zorgen voor continuïteit in de levering van ICT-consultancy en ondersteunende diensten aan onze klanten in Nederland, die momenteel worden aangeboden door KPN Consulting. ”

De opbrengst van de transactie wordt behouden om de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten. De transactie is onderworpen aan wettelijke goedkeuring en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

12 december 2019

Cegeka
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder