Hoogconjuctuur

Hoogconjunctuur in de logistieke sector

De logistieke sector doet het in het algemeen goed en toch zijn er nog steeds serieuze veranderingen in het huis. Hoe bereidt de industrie zich voor op de toekomst?

Door de steeds complexere processen in de genetwerkte industrie worden de eisen aan logistieke bedrijven steeds specialer. Voertuigen communiceren met elkaar, worden meer autonoom en worden dus stap voor stap slimmer. De Duitse logistieke organisatie (BVL) kijkt in de 'Logistiekmonitor' optimistisch naar de toekomst, om als het ware de politieke en infrastructurele omstandigheden als een uitdaging voor de toekomst te zien.

ERP-systemen helpen bij modernisering

Deze automatiseringsprocessen gebeuren echter niet alleen, maar werken alleen als alle andere componenten van een bedrijf deze processen ondersteunen. Alle logistieke oplossingen zouden hand in hand moeten gaan met het respectieve ERP-systeem. Met name in de logistieke sector is men afhankelijk van veel verschillende gebieden binnen een bedrijf, zodat het proces van de daadwerkelijke logistiek niet in gevaar komt.

Tracking is een heel belangrijk punt. In de toekomst willen ze klanten de mogelijkheid bieden om hun zending in realtime te volgen. Dit vereist echter verschillende moeilijke stappen. Naast de implementatie van mobiele applicaties moet de gegevensoverdracht soepel verlopen en hebt u de benodigde hardware nodig. Maar alleen het vastleggen van de kale gegevens zou niet genoeg zijn. Het vereist een evaluatie hiervan om de processen voor toekomstige processen te optimaliseren. Of het nu in het logistieke centrum, in het magazijn of op de weg is, het moet op elk moment in realtime zichtbaar zijn voor elke acteur, waar het product zich momenteel bevindt, om eventuele problemen die zich al voordoen, op te vangen.

De toekomst van logistiek vandaag

Logistieke bedrijven maken al gebruik van verschillende tools, zoals Skype for Business of Social Intranets, om samenwerking tussen bedrijven onderling mogelijk te maken. Maar niet alleen intern, maar ook binnen bedrijven, worden de afdelingen steeds meer in een netwerk opgenomen.

3 juni 2019

Logistiek Productie ERP Industrie 4.0.
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder