Tevredenheid ERP

Hoe tevreden is men over het ERP-systeem?

In lange termijn studies van de marktanalist Trovarit wordt de tevredenheid van de gebruikers van hun ERP-systeem vastgelegd. Niet alles is altijd even soepel.

In principe lijken de gebruikers zeer tevreden over hun respectieve ERP-toepassingen. In het kort, hoe slanker de oplossing, hoe tevredener de gebruiker. U kunt de studie van Trovarit dus goed interpreteren. Verder is voor gebruikers een duidelijke en goed beheersbare oppervlaktestructuur belangrijk.

De training en het latere gebruik lopen veel sneller en efficiënter af. Bovendien toonde de studie aan dat men zeer tevreden is met kleinere softwareleveranciers, omdat zij hun kleinere klantenbestand vaak effectiever en intenser kunnen bedienen, wat hen goede servicepunten opleverde in de enquête.

Het ERP-systeem moet werken

In 2018 hechtten gebruikers de meeste waarde aan de functionaliteit, stabiliteit, ondersteuning en realisatie van de projectdoelen. Als we naar deze ranglijst kijken, wordt duidelijk dat naast de werking van de applicatie, de ondersteuning ook een grote rol speelt. Hieruit bleek al de voorkeur van kleinere aanbieders met hoge servicewaarden. Dit is vaak bekritiseerd in grote toepassingen. De training duurt lang en updates worden met aanzienlijk langere tussenpozen gereden.

Mobiel loopt nog steeds in

Een van de grootste kritieken van gebruikers betreft mobiele bruikbaarheid. Vaak zijn de applicaties niet compatibel voor elk apparaat en is het netwerk niet voldoende stabiel. Bovendien worden de oplossingen steeds uitgebreider en wordt de operatie vaak complexer. Ook zien de gebruikers nog steeds de opgehoopte vraag naar de evaluatie van gegevens en de toegenomen opleidingsbehoeften. Ook is de budgettaire betrouwbaarheid van de projecten nog steeds slecht.

Trend in de cloud

De studie laat ook zien dat de trend zich onverminderd voortzet richting de cloud. Terwijl 9% van de gebruikers in 2016 cloud computing wilde, is het twee jaar later 34%. Nog belangrijker voor gebruikers is gegevens- en informatiebeveiliging (55%). De tweede plaats van de wensen voor de toekomst is het gegevensbeheer met 42%, terwijl op de derde plaats de wettelijke vereisten, dat wil zeggen de compliance, worden gelanceerd.

29 mei 2019

ERP ERP systeem cloud privacy mobiel software trend

Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, mkb- en grootzakelijke markt in Nederland en Belgiƫ bedient.

Lees verder

Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA

Nieuwe automatiseringsfuncties voor terugkerende handelingen binnen Exact Synergy besparen tijd en voorkomen handmatige fouten.

Lees verder