GS1 Belgium & Luxembourg

GS1 werkt aan nieuwe oplossing voor productidentificatie

GS1 Belgium & Luxembourg werkt op dit moment aan een nieuwe oplossing voor de identificatie van een aantal variabele maatproducten bij het verkooppunt.

Op dit moment worden producten die gelabeld zijn bij een leverancier voorzien van een nationaal artikel nummer. Deze wordt samen de prijs en het gewicht gecodeerd in de POS barcode EAN-13. De producten die gelabeld worden door de retailer krijgen een intern nummer welke ook in de EAN-13 wordt gecodeerd. Dit zijn nationale codes waardoor het verschepen naar andere landen een probleem kan vormen. Leveranciers moeten per land verschillende nummers opvragen wat een hoop administratief werk oplevert.

Om dit probleem aan te pakken heeft GS1 Belgium & Luxembourg een werkgroep opgezet om deze manier van werken te standaardiseren.

Tot noch toe zijn er 2 beslissingen genomen door de werkgroep;

  • Gebruik de 2D barcode GS1 DataMatrix
  • Zet 5 pilots op met 3 retailers (Carrefour, Colruyt, Makro) en 5 leveranciers

In de loop van de tijd zullen deze pilots worden opgezet en het uiteindelijke doel is om tegen het eind van 2019 het volledige project uit te rollen.

GS1 Belgium & Luxembourg

GS1 Belgium & Luxembourg is een onafhankelijke neutrale not-for-profit organisatie die organisaties zoals supermarkten en drogisterijen, bouwmarkten, ziekenhuizen, hun leveranciers en logistieke dienstverleners bij elkaar brengt met als doel om een efficiëntere keten te ontwikkelen door bedrijven globale standaarden te bieden voor de identificatie, alsook voor het vastleggen en delen van gegevens.

7 augustus 2017

GS1 Belgium & Luxembourg EAN-13 DataMatrix

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder

Mobile ERP wordt beter

Mobiliteit is het modewoord in digitalisering. Maar vaak kunnen de mobiele versies van de ERP-systemen niet doen wat ze beloven. Tot nu toe.

Lees verder