ERP 2020

De ERP trends 2020

De belangrijkste trends en ontwikkelingen rond ERP in het komende jaar.

In tijden van digitale transformatie, met toenemende informatie-uitwisseling in realtime, nemen ook de vereisten voor krachtige, holistische ERP-oplossingen toe. Hieronder leest u welke functies het komende jaar bijzonder relevant worden.

Individuele aanpassing van het ERP-systeem

Volgens softwareleverancier Godesys zullen de huidige trends zich in 2020 ontwikkelen. Agile ERP-oplossingen, die individueel kunnen worden aangepast aan de respectieve eisen, worden nog belangrijker. Dit verwijst zowel naar de mogelijkheid om een interface te maken met bestaande systemen, als naar extra functies. Daarom wordt het voor leveranciers steeds belangrijker om de behoeften van de klant in de gaten te houden tijdens de ontwikkeling.

Mobiele toegang tot het ERP-systeem

Mobiel werken is al belangrijker dan ooit tevoren. Dit brengt ook dienovereenkomstig toenemende verwachtingen op het gebied van ERP met zich mee. Volgens Godesys neemt de vraag naar cloudgebaseerde ERP-systemen toe. Maar apps die gebruikers mobiele toegang geven vanuit het ERP-systeem worden ook steeds relevanter.

"(...) De momenteel grootste en" meest volwassen "marktontwikkeling die ik zie in de zakelijke apps. De snelle technologische vooruitgang op dit gebied is overal zichtbaar en maakt het leven voor veel eindgebruikers gemakkelijker, "zegt Ulrike Raidl, Solution Owner voor Core ERP bij SAP.

Vooral gebruikers in het veld zouden baat hebben bij mobiele oplossingen, zei Godesys. Met behulp van de mobiele bestellingsapp is het al mogelijk om een bestelling rechtstreeks op de site van de klant in te voeren en deze via het ERP-systeem in realtime naar het hoofdkantoor te verzenden.

Gebruiksvriendelijke ERP-systemen

In lijn met de trend naar mobiel ERP-gebruik is het groeiende belang van algemene bruikbaarheid. Om gebruikers in staat te stellen het apparaat intuïtief te gebruiken, zelfs op mobiele apparaten, worden de eisen voor gebruikersvriendelijke, nieuwe interfaces steeds groter, die ook alle belangrijke gegevens onderweg duidelijk weergeven.

Centrale machinebewaking via ERP

Duitsland is nog steeds een land waarvan het economische landschap sterk wordt gedomineerd door industriële productie. Om dit het komende jaar efficiënter te maken, in overeenstemming met het motto "Industrie 4.0", zal de integratie van een machinebewakingssysteem in het ERP-systeem ook in 2020 onontbeerlijk zijn. Sensoren die aan de machines zijn bevestigd, verzenden informatie over hun toestand of hun prestaties in realtime naar het respectieve ERP-systeem.

Op deze manier kunnen de verantwoordelijken onmiddellijk reageren op storingen, herstelmaatregelen nemen en zorgen voor een ongestoorde productiestroom.

23 december 2019

Trends
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder