ERP

ERP in 2017

Om enigszins voorbereid het nieuwe jaar in te gaan hebben we een overzicht gemaakt met wat men in 2017 kan verwachten van ERP’s en al zijn aanverwante zaken.

Het landschap van ERP veranderd constant en dat zal het aankomende jaar niet anders zijn. Om alle veranderingen bij te kunnen benen moet je constant op de hoogte blijven. Om enigszins voorbereid het nieuwe jaar in te gaan hebben we een overzicht gemaakt met wat men in 2017 kan verwachten van ERP’s en al zijn aanverwante zaken.

Keuzes

Het aantal uitbreidingen voor ERP systemen worden er met de dag meer. Er verschijnen telkens nieuwe functionaliteiten, tools en modules om toe te voegen aan het al omvangrijke systeem. Bedrijven gaan vaak op zoek naar de beste leverancier voor een specifiek onderdeel en kiezen ervoor om verschillende, veelal Cloud gebaseerde onderdelen aan hun huidige systemen toe te voegen.

Hierdoor wordt het voor ERP leveranciers lastiger gemaakt. Als ze niet zouden reageren op deze veranderingen is het nog maar de vraag hoelang ze het volhouden. Grotere bedrijven springen hier massaal op in. Ze kopen gespecialiseerde bedrijfjes en voegen deze toe aan hun portefeuilles. Op deze manier hoeft de klant niet naar een andere leverancier en zal de integratie geen problemen opleveren.

Ook bij kleinere leveranciers heeft men in de gaten dat het mee moet met de ontwikkelingen. In plaats van het opkopen van andere bedrijven gaan ze een samenwerking aan. Op die manier kunnen beide partijen profiteren van elkaars specialisme.

Mogelijkheden

Het bouwen van grootse systemen is niet langer noodzakelijk want men kan op abonnement basis een aantal functionaliteiten huren. Deze manier van leveren zorgt ervoor dat producten beschikbaar komen voor alle lagen van de werkbevolking en de hoeveelheid producten die via de Cloud worden aangeboden lijken de exponentiele groei vast te houden.

Hierdoor wordt ook het gebruik van data voor meer mensen beschikbaar. De rekenkracht die normaal gesproken een hoop tijd, geld en energie kost om op te bouwen is toegankelijker dan ooit en er wordt verwacht dat hier massaal gebruik van gemaakt zal worden.

Intelligentie

Hoe verder we vooruit kijken hoe meer de systemen zelf kunnen. Intelligentie is een van de belangrijkste ontwikkelingen die de komende jaren meer en meer aanwezig zal zijn. Artifficial Intelligence zal de dienst uitmaken alsof het i Robot is. Ook het zelflerende systeem zorgt voor vernieuwde mogelijkheden.

De verschuiving in scholing geeft ook al aan hoe belangrijk dit in de toekomst zal gaan zijn. Verwacht wordt dat er tegen 2020 de meeste scholen dit onderdeel van de opleiding zullen maken.

20 december 2016

ERP ERP systeem ERP systemen trends 2017

Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, mkb- en grootzakelijke markt in Nederland en België bedient.

Lees verder

Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA

Nieuwe automatiseringsfuncties voor terugkerende handelingen binnen Exact Synergy besparen tijd en voorkomen handmatige fouten.

Lees verder