Boltrics

Eerste klanten Boltrics live met PGTS

Sinds vorige week zijn de eerste klanten van Boltrics live gegaan met het Paperless Goods Tracking Systems (PGTS).

Aan het einde van 2018 werd Boltrics de eerste leverancier die PGTS succesvolle testte. Het PGTS vervangt het oude Documentloos Goederen Volg Systeem (DGVS). Na de komst van de DWU is de Vrije Zone Type II komen te vervallen en voldoet het DGVS niet meer.  Hierdoor hebben ACN en Cargonaut besloten om samen nieuw systeem te ontwikkelen dat voldeed aan alle nieuwe wet- en regelgeving. 

De eerste twee klanten, namelijk VCK Logistics en Bos Logistics zijn inmiddels live en de rest van de klanten zullen in de komende weken volgen. Beide partijen zijn zeer te spreken over het nieuwe systeem en hoe de overgang heeft plaatsgevonden. 

Marc Bart van VCK Logistics was nauw betrokken bij de invoer van het nieuwe systeem. “De overgang van DGVS naar PGTS is een noodzakelijke. Sinds de invoering van het nieuwe, Europese douanewetboek twee jaar geleden is de wettelijke basis voor het oude platform DGVS geheel verdwenen. PGTS is de logische opvolger van DGVS en voldoet aan de wettelijke norm.”

Bij Bos Logistics was het Ahvi Isri wie samen met Hubert van Boltrics de overgang heeft voorbereid. “De weg naar deze overgang is wat ons betreft heel soepel verlopen. Hubert, douane-consultant binnen Boltrics, heeft uitgebreid onderzoek gedaan, is op bezoek geweest bij ACN en Cargonaut en heeft ons hierna alle ins en outs doorgespeeld. Met deze informatie konden we zelf controleren of alles aansloot op onze processen en samen met Boltrics hebben we deze juist kunnen inrichten.”
 

28 januari 2019

Boltrics Documentloos Goederen Volg Systeem DGVS Paperless Goods Tracking System PGTS ACN Cargonaut

Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, mkb- en grootzakelijke markt in Nederland en Belgiƫ bedient.

Lees verder

Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA

Nieuwe automatiseringsfuncties voor terugkerende handelingen binnen Exact Synergy besparen tijd en voorkomen handmatige fouten.

Lees verder