erp handwerk

Digitalisering in de ambachtelijke sector

De ambachtelijke sector heeft nog steeds een inhaalbeweging in termen van digitalisering. Welke moderne oplossingen het ambacht kunnen brengen, is echter nog steeds onduidelijk voor veel ondernemers.

Slechts ongeveer de helft van alle ambachtelijke bedrijven maakt gebruik van een ERP-systeem. Tegelijkertijd kunnen de complexe functies van een dergelijk sectorspecifiek systeem enorme steun bieden aan een vakman. Overweeg een vereenvoudigde financiële boekhouding waarin balansen, resultatenrekening, enz. Bijna automatisch kunnen worden gecreëerd. Hetzelfde geldt voor het personeel van een bedrijf en de bijbehorende loonlijst. Inkoop kan ook worden ondersteund door rekening te houden met voorraad, kwaliteit en leveranciers bij het kiezen van een artikel. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

ERP voor ambachtelijke bedrijven

Handwerk wordt vaak de ruggengraat van het Duitse MKB genoemd, met ongeveer 5,3 miljoen werknemers en bijna 370.000 leerlingen in meer dan 1 miljoen bedrijven. Een industrie zo divers en complex als flexibel. Het moest ook het ambacht in zijn lange geschiedenis zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De uitdaging van onze tijd is digitalisering en biedt naast de hindernissen ook grote kansen voor veel bedrijven om zich op de markt te positioneren.

Dingen worden spannend in de cloud

Als de werknemer het ERP-systeem ook onderweg kan gebruiken en toegang heeft tot alle relevante gegevens, zal het voor de laatste ook duidelijk zijn welk voordeel de cloud het vaartuig in het bijzonder biedt. Als goederen op de bouwplaats of op de specifieke site kunnen worden gerangschikt, kan de bestelstatus worden bekeken of kunnen er extra kosten worden genoteerd, worden de inwerktijd verkort, worden bestellingen sneller verwerkt en wordt er ruimte gecreëerd voor verdere bestellingen. Dus het vaartuig moet het voorbeeld volgen om nog aantrekkelijker te worden voor het nageslacht. Omdat dat de grootste uitdaging is voor de ambachtelijke sector.

10 juni 2019

Lees meer over:

KPN verkoopt KPN ICT Consulting aan Cegeka

KPN heeft ermee ingestemd haar adviesactiviteiten KPN Consulting te verkopen aan Cegeka voor een niet nader bekend gemaakte overweging.

Lees verder

Quantum-superioriteit: Google dient rapport in

Google verzendt nu zijn rapport over de door u ontwikkelde kwantumcomputer, waarvan wordt gezegd dat deze voor het eerst kwantum suprematie heeft bereikt.

Lees verder