Microsoft Dynamics NAV 2017

De grootste verbeteringen van Microsoft Dynamics NAV 2017

Integratie en eenvoud zijn de rode draad in Microsoft Dynamics NAV 2017.

Met nog een paar manden in 2016 te gaan is het weer tijd voor een nieuw Dynamics NAV. Vorig jaar werd er al over de nieuwe koers gesproken van de Microsoft producten en deze wordt voor de nieuwste versie van het ERP systeem rustig voortgezet. Integratie en eenvoud zijn de rode draad in Microsoft Dynamics NAV 2017.

Office 365

Allereerst is de integratie met Office 365 verbeterd. De verzamelde data van Dynamics NAV en de Office tool, zoals Outlook en Excel, werken feilloos samen. Het is nu nog eenvoudiger geworden om contact met klanten en leveranciers te managen. Zo kan er informatie uit Dynamics gebruikt worden vanuit Outlook, zonder de mailbox te verlaten. Ook de verbeterde Word integratie zorgt voor een aantal extra mogelijkheden om uw documenten de gewenste professionaliteit uit te stralen. En met de vernieuwde setup is  het installeren en integreren geheel volgens de rode draad eenvoudiger gemaakt.

Dynamics CRM

Ook dit jaar is er gekeken hoe het nieuwe Dynamics NAV nog beter kan samenwerken met de CRM variant. Het grote voordeel van het gebruik maken van beide programma’s is het delen van data. Informatie verzameld bij NAV en CRM worden gecombineerd. Met de actuele data van bijvoorbeeld prijzen en voorraden uit Dynamics NAV kan er in CRM een prijzenlijst gemaakt worden.

Daarnaast is heeft ook het mobiele deel van CRM een update gekregen. Je kan nu gaan en staan waar je wilt en beschikken over alle handige CRM functionaliteiten. Denk hierbij aan al je contactgegevens, gespreksgeschiedenis en verkoopmogelijkheden. Om ook alle interactie via je telefoon vast te leggen is het nu ook mogelijk om al het e-mail verkeer in het CRM op te nemen.

Power BI

Ook Power BI is onderdeel van het integratie plan voor Dynamics NAV. Er kunnen eenvoudig rapporten worden gemaakt van de huidige stand van zaken binnen uw bedrijf. De makkelijke manier van delen maakt het voor iedereen mogelijk om altijd op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld uw voorraad, verkoopcijfers of de status van een bestelling.

Cortana Intelligence

Het ingebouwde Cortana Intelligence kan voorspellingen maken. Onder andere over de aantallen van uw verkoop en helpt u met het voorraad beheer. Dankzij de machine learning algoritmes die het systeem gebruikt is het in staat om zichzelf telkens te verbeteren wat voor uw bedrijf zorgt voor steeds nauwkeurigere voorspellingen.

Gebruik

Het inrichten van Dynamics NAV is nog toegankelijker gemaakt. Het organiseren van het systeem is naar eigen zeggen in te vullen waardoor iedereen in een hand om draai de benodigde informatie kan vinden. Om iedereen wegwijs te maken wordt de gebruiker bij iedere nieuwe functionaliteit begeleidt door middel van een wizard die precies uitlegt wat de nieuwe mogelijkheden zijn. Dit zorgt ervoor dat het systeem kan worden ingericht geheel volgens de wensen van de gebruiker.

9 december 2016

Microsoft Dynamics NAV 2017 integratie eenvoud Cortana Intelligence Power BI Dynamics CRM Office 365

Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan

Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, kondigt de acquisitie van Unit4 Bedrijfssoftware aan, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy-, mkb- en grootzakelijke markt in Nederland en Belgiƫ bedient.

Lees verder

Exact lanceert nieuwe digitale medewerker met Exact RPA

Nieuwe automatiseringsfuncties voor terugkerende handelingen binnen Exact Synergy besparen tijd en voorkomen handmatige fouten.

Lees verder