Slimmer werken

Slimmer werken dankzij ERP software

Er zijn veel manieren om slimmer te werken, maar onze favoriet is uiteraard door middel van software. Met ERP software kun je processen digitaal koppelen en dubbel werk voorkomen.

Hetzelfde werk met minder moeite doen. Slimmer en efficiënter werken, wie wil dat nou niet? Mappen overal door het kantoor, notities op je bureau en allerlei excel sheets. Je hebt gegevens over je klant nodig, maar de informatie ligt op kantoor. Komt dit je bekend voor? Dan kan jouw bedrijf grote stappen maken met software. Door met software te werken kun je al deze zaken op één plek verzamelen. Zo is de informatie toegankelijk en hoef je nooit meer in dossiermappen te zoeken. Zo hebben we bij Cleverdesk bijvoorbeeld een super handige app. Zo kun jij slimmer omgaan met informatie.

Slim werken in één systeem

Werk jij al met software, maar mis je bepaalde mogelijkheden? Werken jullie met verschillende systemen? Dan kun je slimmer werken! Door met verschillende systemen te werken krijg je veel overlap en dubbel werk. Dat is zonde. Soms kun je in dit geval beter kiezen voor maatwerk software, die je naadloos laat aansluiten op de processen binnen jouw organisatie. Liever geen maatwerk? Dan is een systeem als Cleverdesk een goede oplossing. Dankzij de modulaire opbouw van Cleverdesk kies je alleen de modules die je nog mist binnen je bestaande systeem. Vervolgens kan Cleverdesk naadloos integreren door koppelingen. Zijn andere systemen leidend voor data van mensen, materieel en projecten? Dan kunnen we die automatisch inlezen in Cleverdesk. Zo hoef jij alsnog maar met een systeem te werken en heb je wel de voordelen van verschillende systemen.

Datagestuurd werken

Door datagestuurd (data-driven) te werken kan er binnen organisaties veel slimmer gewerkt worden. In plaats van preventief te werken werk je op basis van data. Op basis van feitelijke data zet je de dienstverlening uit, organiseer je activiteiten en verklaar je zaken. Bij Idee101 werken we aan groenprojecten in combinatie met sensoren. Door een grondvochtigheidssensor te koppelen aan bijvoorbeeld aangeplante bomen kunnen we ontzettend veel relevante data verzamelen. De sensor geeft aan wanneer het vochtpercentage laag is. De data wordt door Idee101 opgehaald via een zogenoemde gateway van de server, waar de gegevens opgeslagen worden. Vervolgens kan op basis van deze data een planning gemaakt worden. Dit is een uitstekend voorbeeld van slim werken door middel van software. 

Groothandel

Contact management

Wat kan een geïntegreerd contactenbeheer in het ERP-systeem doen voor een groothandel?

Lees verder
Groothandel

Controlling

Hoe kan men de problemen van de groothandel minimaliseren op het vlak van controlling dankzij adequate ERP-software?

Lees verder