Implementatie

NetSuite One Consolidated Methodology

Dit proces maakt gebruik van de on-demand omgeving en de NetSuite geleverde functionaliteiten en zorgt voor een soepele overgang naar NetSuite tijdens de productie.

Als implementatiepartner van NetSuite maken we gebruik van NetSuite One Consolidated Methodology. Deze beproefde methodologie is gebaseerd op jarenlange ervaring met het inzetten van NetSuite en werd speciaal ontwikkeld voor het op Software as a Service (SaaS) gebaseerde leveringsmodel. 

Het gebruik van een NetSuite One Consolidated Methodology-benadering zorgt voor meer flexibiliteit en een adaptieve implementatiebenadering, waarbij de vereisten worden verduidelijkt en aangepast naarmate het project evolueert; in plaats van rigoureus specificaties en plannen van bij het begin gedetailleerd te definiƫren. Deze methodologie maakt lean learning en management mogelijk.

NetSuite One Consolidated Methodology 

Onze methodologie maakt gebruik van vijf fasen: Plan, Architect, Configure & Protoype, Test and Deploy. In de planningsfase komen alle partijen samen en werken ze aan de belangrijkste mobilisatie van middelen, evalueren de werkbaarheid van het projectplan, de paraatheid van de CRP (Conference Room Pilot), het wijzigingsbeheerplan en komen ze overeen andere PM-activiteiten uit te voeren om het project te starten. In deze fase is een van de belangrijkste stappen het aanbieden van volledige training op NetSuite om belangrijke gebruikers te trainen om hen tot een kennisniveau te brengen, waar ze het vertrouwen kunnen hebben om het systeem te ontwerpen volgens de best practices en bedrijfsbehoeften in de architectenfase.

Architect fase is wanneer CRP-sessies worden gehouden voor elk proces en gecombineerde sessies waar processen stromen van de ene afdeling naar de andere afdelingen. Voordat de CRP-sessies worden gestart, hebben key-users de taak al hun scenario's voor te bereiden met voorbeeldgegevens uit hun dagelijkse activiteiten. In de CRP-sessies wordt een vooraf geconfigureerd systeem gebruikt om bedrijfsprocessen aan NetSuite toe te wijzen en hiaten te ontdekken. 

Alle best-practicestromen worden getoond

In deze sessies worden beslissingen genomen, omdat wijzigingen in het systeem in realtime met belangrijke gebruikers worden uitgevoerd om het resultaat te zien. Als openstaande problemen niet zijn opgelost, begint change management (managers, oplossingsarchitecten) om het probleem op te lossen. Tot het proces is afgesproken zal het door het verfijningsproces gaan en via een iteratieve benadering wordt het ontwerp afgesloten. Uiteindelijk wordt een end-to-end CRP-proces getoond aan alle belangrijke gebruikers die het eens zijn over het functionele ontwerp.

Tijdens de configuratie- en prototypefase bereiden consultants het testsysteem voor volgens de ontworpen processen. Grote hiaten met overeengekomen oplossingen in de Architect-fase worden overeenkomstig behandeld via standaardfunctionaliteit of via maatwerk (workflow, integratie, nieuwe records, etc.) of uitbreiding (NetSuite SuiteApps-oplossingen) om het systeem aan te sluiten op het bedrijfsproces. In de tussentijd bereiden key-gebruikers voorbeeldmigratiegegevens voor om te migreren naar de testomgeving en op basis van het ontwerp in de Architect Stage worden unieke testplannen en -scenario's ontwikkeld en gecommuniceerd in deze fase.

Een goede NetSuite-implementatie

Om een goede NetSuite-implementatie te garanderen, moet het team van key users testen om het nieuwe systeem te valideren voordat het in handen van de eindgebruikers wordt gegeven. Deze fase omvat de stappen die nodig zijn om de NetSuite-oplossing in productie te brengen met de functies / functionaliteit die worden beschreven in de definitie van het bereik. Daarnaast omvat het de voltooiing van de laatste training voor de eindgebruikers, het stopzetten van de invoer van transacties in het oude systeem en het voltooien van een Go-Live Checklist om te bevestigen dat we klaar zijn voor een cut-over.

Tegen het einde van deze fase zal een formeel exit-interview plaatsvinden als vangnet om een laatste kans te bieden voor het verzamelen en delen van informatie. Een "Lessons Learned" -vergadering wordt gehouden met de belangrijkste projectleden. Op basis van deze bevindingen zal een document worden gepubliceerd met observaties en analyses van aspecten van het project die goed zijn gegaan en van de gebieden die beter hadden kunnen verlopen. Dit eindresultaat zal ook aanbevelingen geven over het benutten van successen en het minimaliseren van uitdagingen voor vergelijkbare projecten.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder