Design Thinking

Design Thinking in ons DNA

Bij idee101 en in het ERP pakket Cleverdesk wordt gebruik gemaakt van Design Thinking als een innovatieproces om tot nieuwe inzichten te komen.

De meeste creatieve bedrijven werken volgens allerlei methodes om hun producten en services (diensten) te verbeteren. Bij Idee101 doen we dat met Design Thinking. Maar was is dit nou precies?

Een design Thinking proces bestaat altijd uit 5 stappen:

  1. Heb Empathie
  2. Definieer het probleem
  3. Genereer ideeën
  4. Maak een Prototype
  5. Test de oplossing

Creëer een ecosysteem

Deze bewezen manier van methodisch aan innovatie werken komt alleen niet vanzelf. Je hebt hiervoor de juiste ingrediënten en de goeie mindset nodig. Naast de juiste mensen en resources, de juiste tools en skills, de goede organisatiestructuur heb je ook de juiste metrics en KPI’s nodig. 
Wij geloven erin dat ieder bedrijf design thinking kan gebruiken in zijn bedrijfsstrategie om zo creatiever en innovatiever te worden. Dit is nodig om snel mee te kunnen bewegen in een snel veranderende wereld.

Hoe werken we met Design Thinking?

Wij werken bij Idee101 op een AGILE-wijze met SCRUM. Dit betekent dat we geen vaste planningen maken, maar werk op basis van interesse en ervaring door het ontwikkelteam zelf wordt opgepakt. Ook is er elke dag een stand-up waarin lopende zaken worden besproken. Bij iedere stap, module en pakket dat we ontwikkelen betrekken zoveel mogelijk te klante en testen we prototypes uit om te kijken of het werkt wat we bedenken.

Leverancier van de maand

Casestudy: Mastervolt

Waarom deze specialist in het managen, omvormen en opslaan van elektrische energie kiest voor ERP software van Scheer.

Lees verder
Casestudy

Casestudy: Comecer

Waarom deze producent van van high-tech systemen voor de farmaceutische industrie en de nucleaire geneeskunde kiest voor de ERP software van Planlogic.

Lees verder