Replicatieserver

De replicatie server van King Business Software

Bescherm je organisatie tegen dataverlies met een replicatie server.

Je moet er niet aan denken: een van je medewerkers klikt op een link uit een phishing mail en haalt daarmee ongewenste gasten binnen. Hackers hebben nu toegang tot je data wat kan leiden tot dataverlies. Of er vindt een stroomstoring plaats op het moment dat medewerkers met een belangrijk project bezig zijn. De laatste back-up blijkt gisteren gemaakt te zijn waardoor alle bestanden en data van de afgelopen dag weg zijn. Uiteraard gaat het flink wat tijd en geld kosten om dit te herstellen, als het überhaupt al mogelijk is. Daarom doe je er goed aan om te proberen dataverlies te voorkomen.

Oorzaken van dataverlies

Dataverlies kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende zetten we op een rijtje. 

Problemen met hardware of software

Problemen met de hardware of software kunnen een brede oorzaak hebben. Apparaten kunnen het altijd begeven of kampen met een storing. Zo kan de server een storing krijgen waardoor bestanden onbereikbaar worden of een laptop kapot kan gaan. Wanneer er geen recente back-up is kan er veel data verloren gaan. Ook problemen aan software kunnen een oorzaak zijn van dataverlies. Door fouten in een update kan bepaalde software gebreken gaan vertonen waardoor data kwijt raakt.

Menselijke fouten

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Een vervelend feit, maar helaas niet te voorkomen. Vaak worden deze fouten niet opzettelijk gemaakt, maar het resultaat is hetzelfde: dataverlies. Een medewerker kan per ongeluk bestanden verwijderen of bestanden vergeten op te slaan. Daarnaast komen medewerkers eenvoudig in aanraking met phishing mails of onbetrouwbare websites. Wanneer zij hier een link aanklikken of inloggegevens invoeren kan dit grote gevolgen hebben. De data van je bedrijf kan op straat komen te liggen en dat wil je absoluut voorkomen.

Calamiteiten

Iets minder vaak voorkomend, maar wel met hele grote gevolgen: een calamiteit. Je hebt hier doorgaans zelf geen invloed op, maar de gevolgen zijn niet te overzien. Er kan bijvoorbeeld brand uitbreken in de ruimte waar je servers zich bevinden, er kan waterschade ontstaan door een lekkage of bij een inbraak wordt kostbare hardware of software gestolen. De data die je dan verliest is niet eenvoudig terug te halen en daarom is het van groot belang je in te dekken tegen deze risico’s.

Voorkomen is beter dan genezen 

De beste oplossing tegen dataverlies is het zorgen voor een goede back-up. Zo zijn gegevens altijd terug te halen en zijn je bestanden opgeslagen in het geval er iets misgaat. Wil je jouw organisatie beschermen tegen dataverlies en verzekeren van een continue bedrijfsvoering? Een replicatie server zorgt ervoor dat je data wordt gerepliceerd en altijd bereikbaar is.

Replicatie server

Klanten van King die de King Replicatie server gebruiken hebben de King-database op twee servers tegelijk geïnstalleerd staan. Worden gegevens in de ene database gewijzigd, dan werkt de replicatie server automatisch de andere server bij. Hierdoor hebben gebruikers altijd de beschikking over twee gelijke versies van de King-database. Valt een van de twee servers uit, dan kunnen gebruikers gewoon doorwerken. De andere server blijft dan namelijk actief. Na het verhelpen va de storing wordt de tweede server geactiveerd en kunnen beide databases weer worden gesynchroniseerd.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder