Casestudy
Wagenbord Foxdrill

Casestudy: Wagenborg Foxdrill - idee101

Waarom deze leverancier van onderhoud en service in de olie en gas kiest voor de ERP software van idee101.

Bedrijf Wagenborg Foxdrill
Sector Olie en gas
Werkzaamheden Onderhoud en service in olie en gas
Kiest voor Cleverdesk van idee101

Case: wat is de situatie?

Wagenborg Foxdrill is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van onderhoud en service in olie en gas. Ze werken onder uitdagende omstandigheden, zowel onshore als offshore. In 2011 komt het telefoontje van Wagenborg: “We gaan zaken doen”, klinkt het. 

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Het huidige certificeringssysteem in te zetten voor het onderhoud en certificeringen van al het materieel voor de NAM. Opvolgend kwam er een grotere vraag van Wagenborg Foxdril; namelijk het koppelen van de projectadministratie aan de uitgifte van materieel en het digitaal plannen van personeel.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

In 2015 is Cleverdesk in gebruik genomen door 60 medewerkers. Op dit moment werken steeds meer bedrijfsonderdelen van Wagenborg met Cleverdesk, met name voor het stroomlijnen van onderhoud, certificering en voor de projectbewaking. Cleverdesk zorgt voor een slimmere manier van werken, minder papiergebruik en voor een toename in efficiëntie.

Koppelen met Cleverdesk

“Cleverdesk helpt ons bij het digitaal koppelen van kernprocessen, voorkomt double handling en stelt ons in staat de processen te beheersen en te sturen”, zegt Jan Willem Klaas, operations manager Wagenborg Foxdrill Oldenzaal. Door Cleverdesk te koppelen aan bestaande systemen, hoeft bestaande software niet verloren te gaan en blijft eerder werk behouden. En het gebruik van Cleverdesk is eenvoudig. Door de koppelingen kan er online via mobiele telefoons en tablet gewerkt worden.

Welke problemen zijn opgelost?

  • Offline uren kunnen boeken op plaatsen zonder internet verbinding
  • Online planning, urenregistratie en materieelbeheer
  • Bedrijfsmiddelen in een Assettree en via RFID scanner benaderbaar
  • Koppeling met HRM en financiële pakketten

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met idee101?

Wagenborg en Idee101 delen één gezamenlijke visie: de reis van de digitalisering. In deze reis krijgen mensen steeds meer een controlerende rol, gaan steeds meer zaken digitaal en krijgt ook business intelligence een grote rol. Desalniettemin is en blijft de mens de allerbelangrijkste schakel. Software vervangt geen mensen. Software zorgt voor veiliger, makkelijker en leuker werk op het allerhoogste niveau.

zakelijke dienstverlening

5 tips voor beter kennisbeheer met ERP

Zakelijke dienstverleners brengen hun expertise vaak op de markt. Kennismanagement is daarom meer dan alleen een intern kennisarchief.

Lees verder
zakelijke dienstverlening

Gerichte rapportage met het ERP-systeem

Met het ERP-systeem als krachtige analyse-tool optimaliseert u de rapportage over de zakelijke dienstverlening. Hier is hoe.

Lees verder