Casestudy
VelzArt

Casestudy: VelzArt - DynamicsOnline

Ontdek waarom deze ICT-dienstverlener kiest voor de ERP-software van DynamicsOnline.

Bedrijf VelzArt
Sector ICT
Medewerkers 30 medewerkers
Werkzaamheden VelzArt is gespecialiseerd in ICT-dienstverlening voor het MKB. Werkplekken, Cloud oplossingen, internet & telefonie zijn specialiteiten van het huis.
Bijzonderheden Het bedrijf groeit constant en daar moet ook de software op ingericht zijn
Kiest voor Dynamics 365 Business Central van SucceedIT

Case: wat is de situatie?

VelzArt is een zakelijk dienstverlener voor ict & telefonie die klanten ontzorgt met totaaloplossingen voor ict-beheer, hosting, internet en vaste en mobiele telefonie. Innovatie zit in het DNA van dit vooruitstrevende bedrijf. VelzArt investeert voortdurend in nieuwe kennis en technologie – voor de klant en voor de eigen processen. Alle reden voor VelzArt, zelf een Microsoft-partner, om over te gaan op Dynamics 365 Business Central.

“SucceedIT gaat net als wij voor de nieuwste technologie, doet het zonder maatwerk en met transparante prijsafspraken. Dat gaf ons vertrouwen.”

– Bart van Velzen (directeur van VelzArt)

Eisen: waar moet het ERP systeem aan voldoen?

Een efficiënte implementatie van Business Central zonder maatwerk.

Resultaat: wat heeft de implementatie opgeleverd?

De eerste fase was een pilot waarin standaard Business Central werd ingericht. VelzArt bepaalde  vervolgens zelf of Business Central daadwerkelijk de best passende oplossing is.

Dynamics 365 Business Central is de nieuwe alles-in-een bedrijfsoplossing van Microsoft die naadloos samenwerkt met Outlook, Word en Excel. Het regelt alle zaken van inkoop, verkoop, facturatie en voorraadbeheer tot projectmanagement en servicemanagement. Het werken met extensions (apps) in plaats van maatwerk maakt implementatie en beheer van het systeem een stuk eenvoudiger – en goedkoper.

Aanpassingen aan jouw specifieke gebruikerssituatie vul je simpelweg in met extensions, apps die je kunt downloaden en meteen aan het systeem toevoegt. Zo zijn kleinere aanpassingen met een extension prima te regelen. Als gebruiker kun je ook de verschillende documenten aan je eigen stijl aanpassen.

“Wij hebben onder meer gekozen voor een Microsoft-oplossing omdat wij zelf ook partner zijn van Microsoft. VelzArt levert ICT- en telefoniediensten voor mkb-bedrijven. De kennis die wij in huis hebben van onder andere Office365, maar ook van PowerApps, Flow en Power BI, maakt de keuze voor Dynamics365 Business Central logisch. Het is een moderne en toekomstbestendige oplossing met een sterke integratie met onder meer Office365‑applicaties.”

Ervaring: hoe verliep de samenwerking met …?

In de gesprekken met Martin werd ons duidelijk dat SucceedIT een vooruitstrevende club is op het vlak van ERP-implementaties. Zij kiezen er direct voor om vol voor Dynamics365 Business Central te gaan, waar andere partijen nog angstvallig vasthouden aan Dynamics NAV. Daarnaast zitten we op één lijn wat betreft de minimalisatie van maatwerk en het gebruik van bewezen oplossingen als de beste optie. Ook durft SucceedIT de implementatie fixed price aan te bieden. Omdat we toch wat angstig waren voor een ERP‑implementatie, is de fixedprice‑benadering een geruststellende gedachte.’

“Met hun pragmatische aanpak hebben ze de implementatie soepel laten verlopen. Het was prettig samenwerken bij ons op locatie, met korte lijnen en snel schakelen.”

– Bart van Velzen (VelzArt)
Oriëntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder

Het belang van het vormen van een ERP implementatie team

Het ERP implementatie team legt de hoeksteen voor een succesvol ERP-project. Hier leest u waarom en wat u moet weten.

Lees verder