Casestudy
Ridder Data Systems

Casestudy: Analytical Solutions and Products

Waarom deze leverancier van oplossingen en producten voor analysedoeleinden kiest voor het ERP systeem van Ridder Data System.

Bedrijf Analytical Solutions and Products
Sector Productie
Werkzaamheden Leverancier van oplossingen en producten voor analysedoeleinden
Bijzonderheden Wereldwijd actief
Kiest voor Ridder Data Systems

Case

Analytical Solutions and Products uit Amsterdam is leverancier van oplossingen en producten voor analysedoeleinden. Voornamelijk bedrijven in de Rotterdamse haven zijn een groot deel van de afnemers maar ASaP is ook leverancier aan bedrijven over de hele wereld.

De reden voor een nieuw ERP systeem was het besef dat er bij maakbedrijven veel data wordt vergaard. Als deze informatie wordt verzameld en verwerkt kan dat een belangrijke bron zijn van inzichten over het bedrijf. Er kon ook nog veel winst worden behaald op de financiële afdeling. Het berekenen van de liquiditeitsbegroting kost op het moment te veel tijd. Ook komt er elke maand een accountant langs om de onderhanden werkpositie te bepalen. 

Eisen

  • Één systeem waar alle data wordt verzameld
  • Met één druk op de knop moet een liquiditeitsbegroting worden berekend
  • Een module om de onderhanden werkpositie te bepalen

Resultaat

Om met een systeem alle afdelingen te verbinden en zo de meest complete set van data te verzamelen heeft ASaP ervoor gekozen om naast de basis van Ridder IQ een aantal aanvullende modules te nemen. Samen met Ridder IQ Shopfloor Control, Ridder IQ Service en Onderhoud en Ridder IQ Analytics powered by Qlik heeft één systeem om het hele bedrijf te ondersteunen.

Ridder IQ Analytics wordt gebruikt om alle informatie uit de andere modules te verzamelen. Deze data wordt gecombineerd met interne en externe bronnen om een zo volledig mogelijk beeld te ontwikkelen.

Real time data

De gewenste gegevens worden in real time weergegeven door middel van grafische dashboards. Deze dashboards zijn constant up to date en laten altijd een correct beeld van de organisatie zien. Vanuit deze positie kan men het bedrijf sturen en desnoods bijsturen indien nodig.

Een goed voorbeeld hiervan is de financiering voor de inkoop van artikelen die nodig zijn voor het samenstellen van producten. Voor ASaP is het belangrijk dat zij zonder hulp van derden deze financiering rond kunnen krijgen. Wanneer er dan een grote order binnenkomt moet er dus worden gekeken of er genoeg in kas is. Het systeem rekent uit of er niet te veel voorgefinancierd hoeft te worden en op basis van deze gegevens wordt een keuze gemaakt. Wordt de order direct aangenomen of moet er in overleg met klant voor een andere manier worden gekozen. Dat kan te maken hebben met de betaalcondities, een aanpassing van levertijden of het project op een andere manier vereenvoudigen.

Naast real time gegevens is er ook het plan om met behulp van Ridder IQ Analytics voorspellingen te gaan maken. Dit kan het bedrijf helpen bij het voorspellen van welke en hoeveel orders er in de komende tijd mogelijk binnen worden gehaald en welke capaciteit binnen het bedrijf daarvoor nodig is.

Door Ridder iQ Analytics besparen wij een dag in de week aan accountancy

- Marcel Schlüter, ASaP

Liquiditeitsbegroting

De financiële afdeling had behoefte aan een module die eenvoudig een liquiditeitsbegroting op het scherm kon laten verschijnen. Om deze begroting te kunnen maken was het noodzakelijk dat Ridder IQ ook de gegevens uit het boekhoudprogramma, Accountview, kon gebruiken. Er werd een koppeling ontwikkeld voor het programma ontwikkeld en samen met de gegevens uit Ridder IQ is het nu mogelijk om met druk op de knop een liquiditeitsbegroting te maken.

Onderhanden werk

Om het onderhanden werk te bepalen kwam er elke maand een accountant langs die dit voor ASaP uitzocht. Het nieuwe systeem moest een module bevatten zodat de tijd en het geld dat men hieraan kwijt was kon worden bespaard. Met Ridder IQ Analytics kan men nu een berekening maken hoeveel onderhanden werk er nog is en waar ze elke maand staan.

Ervaring

Volgens Project Specialist Analysis Marcel Schlüter werkt Ridder iQ steeds beter: ‘Aan het begin hebben we even moeten wennen en de werkwijze onder de knie moeten krijgen, maar nu werkt het pakket goed. Ridder iQ past naarmate de tijd vordert ook steeds beter binnen ons bedrijf. Samen met Ridder bekijken we waar het beter kan en pakken we puntjes die we verder kunnen optimaliseren op.’

Hoe ERP uw HR afdeling helpt

Enterprise Resource Planning (ERP) software geeft vele voordelen door het integreren en automatiseren van belangrijke processen in de onderneming. ERP verbetert het beheer en management van functies als sales, voorraadbeheer, finance en human resources (HR).

Lees verder
Leverancier van de maand

Voorspellend bouwen en drone technologie in de bouw

Wat als we uw bouwproject efficiƫnter kunnen maken door snellere, betere en goedkopere inspecties en metingen door middel van drones?

Lees verder