Bekende ERP systemen

Bekende ERP systemen

Wat zijn de voor- en nadelen wanneer u kiest voor een van de bekendere ERP systemen?

Er zijn een aantal bekende ERP systemen waar bijna iedereen wel een keer van heeft gehoord. Leveranciers als Oracle, SAP of Microsoft zijn grote spelers op de ERP markt. Wie heeft gezocht naar bedrijfssoftware heeft een van deze namen vast een keer voorbij zien komen. Zowel in Nederland als in de rest van de wereld hebben deze systemen vele gebruikers. Wat zijn de voor- en nadelen wanneer u kiest voor een van de bekendere ERP systemen?

Producten en diensten

De omvang van deze leveranciers stelt ze in staat uitgebreide producten en diensten te leveren. Stuk voor stuk hebben ze meerdere systemen die zich richten op verschillende branches. Zo zijn er ERP systemen die speciaal zijn ontworpen voor de bouw of de retail. Deze beschikken over de meest voorkomende functionaliteiten die gebruikt worden binnen deze sectoren.

Het is niet noodzakelijk om een heel systeem aan te schaffen bij een leverancier. Vaak komt het voor dat deze leveranciers ook modules voor bepaalde bedrijfstakken aanbieden. Het is mogelijk om een los HRM systeem te kopen of deze onderdeel te maken van het ERP systeem. Men kan op deze manier zelf het gewenste systeem samenstellen.

Ondersteuning

Afhankelijk van welke leverancier zijn er verschillende mogelijkheden van ondersteuning beschikbaar. Via e-mail, telefonisch of via Skype contact opnemen behoort vaak tot de mogelijkheden.

Met een groot aantal gebruikers zijn er vaak mensen die tegen dezelfde dilemma’s aanlopen. Daarom is er bij de meest gebruikte systemen vaak een community op fora actief waarbij gebruikers ook elkaar kunnen helpen.

Mocht het zijn dat u graag heeft dat iemand langskomt wanneer iets mis is met het systeem. Wereldwijde leveranciers bieden vaak in ieder land waar ze leveren lokale ondersteuning. Dit kan zeer gunstig zijn wanneer uw bedrijf in meerdere landen is gevestigd.

Partners

En dan zijn er nog de partners van deze bekende ERP systemen. Er zijn een aantal verschillende vormen van partners. Sommige bedrijven bieden enkel ondersteuning en helpen met de implementatie van het systeem. Andere bedrijven gebruiken het als hoeksteen voor hun eigen systeem.

Een bedrijf hoeft in dit geval niet een eigen oplossing van de grond af op te bouwen maar leent als het ware de basis van het systeem. Vaak zijn deze partners gespecialiseerd in specifieke branches of bedrijfstakken. Waar een grotere leverancier zich zo breed en divers mogelijk wil profileren zijn het de partners die zich op de niches richten. Ze nemen de basis van het ERP systeem en ontwikkelen vervolgens modules en tools die enkel voor deze branche nodig zijn.  

Bekende ERP systemen

Bekende ERP systemen zijn zo groot geworden met een reden. Ze zijn goed in wat ze doen en kunnen allerlei aanvullende producten of diensten leveren. Ook de community eromheen draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

Een merknaam staat voor betrouwbaarheid. U weet dat wat u geleverd krijgt goed is. Toch wordt sterk aangeraden simpelweg alleen te kijken naar wat het systeem voor u te bieden heeft. Sluit het aan op uw behoeften en is het geschikt om in de toekomst met u mee te groeien? Het betreft hier een grote investering en een ERP systeem is voor geen bedrijf hetzelfde.

13 onmisbare functies van on-premises ERP-software

Ontdek welke functies elke on-premises ERP-software zou moeten hebben.

Lees verder

Past een on-premises ERP bij mijn bedrijf?

Of een lokale ERP-oplossing geschikt is voor uw bedrijf, hangt af van veel verschillende factoren. We laten je zien welke.

Lees verder