
Vlaamse overheid gaat digitaal factureren
De Vlaamse overheid heeft besloten om per 1 januari 2017 de facturatie volledig te digitaliseren.
Er wordt na de jaarwisseling van ieder bedrijf verwacht dat deze voortaan door middel van e-invoicing de facturen digitaal aanleveren. De overheid wil met dit project een gestandaardiseerde uitwisseling van facturen tussen bedrijven en overheden (B2G) en bedrijven onderling (B2B) bereiken.
Vanaf 2015 was het al mogelijk om de facturatie bij de Vlaamse overheid digitaal te doen maar vanaf 1 januari 2017 zal dit de standaardprocedure worden. De overstap naar e-invoicing is een goede manier om geld te besparen. Een factuur is vaak duurder dan een A4, enveloppe en een postzegel. Daarnaast is minder papierverbruik niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Het versturen van een factuur is tevens een onzekerheid. Een brief kan eenvoudig kwijt raken met alle gevolgen van dien.
Kosten besparen en efficiënter werken zijn uitstekende redenen om over te stappen naar e-invoicing. Als overheid zijnde heb je ook nog een voorbeeldfunctie en die wilt men inzetten om meer bedrijven te stimuleren om ook op deze manier te werk te gaan.
Het systeem waarmee wordt gewerkt binnen de overheid is Mercurius. Omdat dit een federaal platform is, is men op zoek gegaan naar systeem dat met dezelfde standaarden werkt. De keuze is gevallen op de Europese oplossing Peppol.
16 december 2016
Start uw ERP selectie
Ontdek welke ERP systemen het beste passen bij uw onderneming
De ERP-trends voor 2021
We laten u alle trends in ERP-software zien die in 2021 te verwachten zijn. Kijk met ons mee naar de toekomst van de ERP-markt.
Lees verderExact rondt overname Unit4 Bedrijfssoftware af
Exact heeft de overname van Unit4 Bedrijfssoftware, het bedrijfsonderdeel van Unit4 dat de accountancy- en mkb-markt in Nederland en België bedient, afgerond.
Lees verderBij digitalisering wordt de werknemersfactor vaak vergeten
In de Corona-crisis gaan veel bedrijven fors door met de digitalisering van hun eigen processen. Het personeelsbestand staat echter vaak op de achtergrond.
Lees verder