Visma

Visma neemt Roxit Groep over

Van oorsprong Noorse softwareleverancier Visma laat weten zijn zevende aankoop op de Nederlandse ICT markt rond te hebben.

De Roxit Groep bestaat uit verschillende softwarebedrijven zoals Roxit, Crotec, Green Valley, PSMS, Brein en Cebes. Deze richten zich alle met name op lokale overheden. Roxit leverde in eerste instantie vergunningssoftware maar kocht met behulp van investeerder Main Capital een aantal bedrijven aan om een gespecialiseerd portfolio op te bouw.

Zo is Green Valley ontwikkelaar van een content management systeem, Crotec een geo-softwarebedrijf en ondersteunt PSMS overheden en bedrijven bij hun werkzaamheden omtrent infrastructuur en openbare ruimte. Daarnaast is er nog Cebes, een leverancier van software voor de brandweer, onderdeel van de groep geworden. Als laatste werd eind 2017 Brein overgenomen, een leverancier van front- en mid-office software.

In totaal werken er zo’n 250 medewerkers bij de Roxit Groep die samen ongeveer 500 klanten bedienen op het gebied van gemeentelijke- en provinciale overheden, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, waterschappen en adviesorganisaties.

Visma

Visma als al enige tijd bezig om voet aan de grond te krijgen in de Benelux en wordt daarbij geholpen door HG Capital, investeerder en tevens eigenaar. Visma heeft al eerder de portomonee getrokken om hun martkaandeel te vergroten. Eerder kochten het Davilex Software, Raet, Proactive, Idella, Pinkweb en EBPI waarmee het bedrijf in de Benelux alleen al uitkomt op een omzet 285 miljoen.

11 februari 2019

Visma Roxit Groep

Exact neemt HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

Belgische oplossing maakt beheer van HR-taken in één systeem mogelijk.

Lees verder

Een ERP implementeren tijdens een lockdown

Voor veel bedrijven brengt de coronapandemie ook grote onzekerheid met zich mee en grote vrees voor de toekomst.

Lees verder