ERP

Verhoog de medewerkerstevredenheid via ERP

Of het nu gaat om een ​​nieuw ERP-systeem, RPA-lanceringen of KI-toepassingen, digitalisering brengt veel veranderingen met zich mee voor de werknemers van een bedrijf.

Digitalisering heeft vaak negatieve associaties met het personeel. Machines te lossen mensen en banen te vernietigen, de nieuwe systemen zijn moeilijk om te leren en het gewoon oudere werknemers moeilijk of zelfs stress door de efficiëntere werking van de klim verder. Sommige punten hebben zeker een echte kern, terwijl andere gewoon verkeerd zijn. We proberen hier uit te leggen dat het gebruik van nieuwe technologieën ook verschillende voordelen heeft.

Medewerking in plaats van dwars liggen

Digitalisering vordert onverbiddelijk en vroeg of laat kan geen enkel bedrijf eraan ontsnappen. Daarom is het logisch dat de experts overeenkomen de uitdaging aan te gaan en actief deelnemen aan het ontwerpproces van een nieuwe bedrijfswereld. Met betrekking tot de werknemers van een bedrijf dient te worden opgemerkt dat de "half-leven van hun kennis en vaardigheden" (www.computerwoche.de) verkorten dramatisch in tijden van digitalisering. Door steeds nieuwe processen en structuren moeten de medewerkers zich aanpassen en blijven leren.

Gelegenheid voor werknemers

Maar dit is precies de grote kans voor de werknemers om een ​​baan te creëren die zich beter aanpast aan hun ideeën en leefsituaties. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om op een veel flexibelere en locatieonafhankelijke manier te werken via mobiel netwerken. Monotone taken worden grotendeels geautomatiseerd door machines, waardoor er ruimte is voor creativiteit en meer socialisatie in het bedrijf. In bepaalde situaties kunnen medewerkers gemakkelijk vergaderingen vanuit huis bijwonen, toegang krijgen tot het ERP-systeem en hun dagelijkse werk daar doen. Vooral voor jonge werknemers, die uiteraard met nieuwe technologieën werken, is het meer en meer een beslissingscriterium voor of tegen een bedrijf. Een geïndividualiseerd evenwicht tussen werk en privéleven, flexibiliteit en mobiliteit zijn nu belangrijker dan louter monetaire prikkels. Een ERP-systeem dat deze flexibiliteit kan garanderen, leidt ook tot een hogere medewerkerstevredenheid.

Creativiteit in plaats van eentonigheid

Als krachtige machines monotone taken aannemen, worden de werknemers geconfronteerd met veel veeleisender taken. Je wordt uitgedaagd en de tevredenheid stijgt. Bij alle digitalisering moet de ondernemer echter een uitgebreide en gedetailleerde training voor werknemers bieden en hun zorgen serieus nemen. Het moet de werknemers in een vroeg stadium duidelijk worden gemaakt dat het niet gaat om rationalisatie, maar om structurele veranderingen, waardoor nieuwe verantwoordelijkheidsgebieden ontstaan. Als er ruimte wordt gemaakt voor nieuwe taken, kunnen eerder ongerepte gebieden worden ingevoerd en bewerkt. Op deze manier positioneren bedrijven zich optimaal voor een digitale en dynamische toekomst.

1 juli 2019

ERP systeem medewerkers RPA digitalisering

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder

Mobile ERP wordt beter

Mobiliteit is het modewoord in digitalisering. Maar vaak kunnen de mobiele versies van de ERP-systemen niet doen wat ze beloven. Tot nu toe.

Lees verder