SAP

SAP Introduceert in-memory query engine Vora

SAP introduceert de nieuwe in-memory query engine, SAP HANA Vora. Hiermee kunnen bedrijf Hadoop eindelijk op een snelle en intuïtieve manier gebruiken

Idealiter moet het verwerken en beheren van Big Data eenvoudig en snel zijn. Dit is het voor veel bedrijven echter nog lang niet. Daarom introduceert SAP het nieuwe in-memory query engine, SAP HANA Vora. Hiermee krijgen bedrijven meer mogelijkheden om conclusies te trekken uit ongestructureerde data.

Verreweg de meeste data binnen organisaties staat niet overzichtelijk in databases. Denk hierbij aan de berg e-mails, afbeeldingen, social-mediafeeds, gps-signalen, serverlogboeken etc. Deze rommelige data kan niet zomaar worden gebruikt voor analyses. Gelukkig kan hiervoor Hadoop worden gebruikt.

Hadoop is een open-source softwareraamwerk waarmee grote hoeveelheden data kunnen worden verwerkt. Hadoop kan bijna al deze ongestructureerde, niet-gerelateerde bestanden of bestandsindelingen opslaan en verwerken. Op deze manier kunnen organisaties antwoord krijgen op vragen die normaal gesproken onbeantwoord zouden zijn gebleven.

Maar hoewel Hadoop uitstekend geschikt is om enorme hoeveelheden data op te slaan, is het niet ontworpen om razendsnel antwoord te geven op uw zakelijke vraagstukken. Makkelijk te gebruiken interfaces, OLAP analyses of zoekfuncties zijn er niet. Het is daarom maar voor weinig bedrijven weggelegd om de rijkdom aan data goed te gebruiken.

Precies hierom heeft de SAP’s Steve Lucas recentelijk SAP HANA Vora aangekondigd. SAP Hana Vora is een zogenaamde “in-memory query engine” voor Apache Spark en Hadoop. Met verschillende analysetools worden data-analisten in staat gesteld om veel sneller en beter conclusies te trekken uit de wirwar van ongestructureerde data.

Hana Vora zal vooral interessant zijn voor organisaties die al met grote volumes data omgaan. Denk daarbij aan financiële dienstverleners, telecommunicatie, gezondheidszorg en productiebedrijven.

30 november 2015

SAP Vora SAP HANA Vora
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder