SAP

SAP bepaalt koers voor de toekomst

SAP heeft de nieuwe richting van het bedrijf geïntroduceerd en onderstreepte opnieuw dat het zich wil blijven richten op cloudoplossingen.

De groep is momenteel sterk aan het herstructureren, wat ontslagen betekent, maar ook de integratie van nieuwe vestigingen. Je moet tegenwoordig veranderen om sterk te blijven, zei CEO Bill McDermott in een interview met FAZ. Nu is het moment aangebroken om een ​​nieuw hoofdstuk te openen.

Update de cloud

Het nieuwe hoofdstuk bevat ongetwijfeld de corebusiness rond de HANA-database. Met dit doel heeft de groep onlangs fundamentele innovaties geïntroduceerd. Vooral de cloud ERP-oplossing SAP S/4HANA en de nieuwigheden onderstrepen de nieuwe richting van het bedrijf. Gebruikers moeten via de nieuwe oplossingen nog beter in een netwerk worden opgenomen om hun bedrijfsprocessen op een meer toekomstgerichte manier te kunnen plannen.

De gepresenteerde innovaties zijn ook van invloed op het transportbeheer. In de toekomst zullen transportkosten in detail worden gepresenteerd en zullen de kosten handmatig worden geregistreerd. Daarnaast kunnen vrachtovereenkomsten tussen belanghebbenden in aanmerking worden genomen en kunnen artikelkosten per artikel worden uitgesplitst op basis van hun brutogewicht.

Evenzo werden functionaliteiten specifiek voor productie geïntroduceerd. Bijvoorbeeld voor het gebruik van gedeeltelijke batches die slechts tot op zekere hoogte kunnen worden gebruikt. Maar er zijn ook nieuwe functies toegevoegd voor het testen van productiefaciliteiten. De release 1811 voegde ook extra functionaliteit toe voor de productie.

Relevant voor alle sectoren is zeker de Advanced Financial Closing. Daarbij worden processen waarin meerdere actoren zijn betrokken geschaald naar een logische volgorde. Op deze manier kunnen financiële overzichten op een meer transparante en vooral snellere manier worden gerealiseerd.

Toekomst van SAP

Andere functies omvatten gegevensbeveiliging, efficiënter gegevensbeheer, gegevenslagen of zelfs machine learning, dat wil zeggen kunstmatige intelligentiefuncties. De focus ligt nu meer en meer op de cloud en wilde daarom de toekomst nu vormgeven. Volgens SAP-CEO McDermott ziet de toekomst er optimistisch uit. Het is goed gepositioneerd en wil de marktkapitalisatie tot 2023 verhogen tot 250 tot 300 miljard euro, gaf hij aan in een interview in de FAZ.

21 mei 2019

ERP cloud SAP HANA Productie Logistiek gegevensbeveiliging
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder