Odoo

Odoo breidt functionaliteiten uit voor PoS

ERP leverancier Odoo (voormalig OpenERP) presenteerde deze zomer de nieuwste PoS mogelijkheden binnen het systeem.

ERP leverancier Odoo (voormalig OpenERP) presenteerde deze zomer de nieuwste Point-of-Sale (PoS) mogelijkheden binnen het systeem. Er is flink gewerkt om voornamelijk de mogelijkheden voor horecagelegenheden uit te breiden. Ook zijn functionaliteiten voor het gebruik van loyaliteitsprogramma’s verbeterd.

POS voor Horeca

De aanpassingen zullen met gejuich worden ontvangen door horecaklanten van Odoo. Zij hadden altijd al mogelijkheden om de Point-of-Sale functionaliteiten binnen Odoo in te zetten, maar nu zijn er specifieke oplossingen voor horecadoeleinden.

Er is een nieuw ontworpen interface dat het eenvoudiger maakt om een exacte plattegrond van de werkvloer (terras, restaurant, café etc.) op te nemen in het ERP systeem. Vormen van tafels, tafelnummers, aantal stoelen, indelingen: alles is snel en eenvoudig aan te passen.

Ook is er aandacht besteed aan functionaliteiten om de samenwerking tussen terras en keuken te verbeteren. Zo is het makkelijker om draadloos bestellingen door te geven aan de keuken, waarna deze direct uit een printer rolt.

Tot slot is het nu een stuk eenvoudiger om rekeningen per tafel te splitsen in sub-rekeningen. Als iemand dus apart wilt betalen en graag een bonnetje wil hebben dan is dit eenvoudig te doen.

Loyaliteitsprogramma’s

Hoewel de updates dus voor een groot deel gaan over horecatoepassingen, is erook gesleuteld aan de mogelijkheden tot loyaliteitsprogamma’s. Met de nieuwe functionaliteiten is het eenvoudig om programma’s op te stellen waar “punten” kunnen worden teogekend aan klanten op basis van gedrag. Denk aan het aantal bezoeken, het uitgegeven bedrag etc. Bij het bereiken van een bepaald aantal punten kan er korting worden gegeven.

30 november 2015

Lees meer over:
Odoo

Wat is OCR?

Wat is OCR en welke voordelen heeft dit voor bedrijven?

Lees verder

Google als contentmachine

Als u denkt aan de term zoekmachine, denkt u onvermijdelijk aan Google. Maar het wordt ook steeds meer zijn eigen content provider.

Lees verder