Nieuw ERP Systeem
Ridder iQ Slim

Nieuw ERP systeem: Ridder iQ Slim

Deze nieuwe ERP-oplossing van Ridder Data Systems is gericht op maakbedrijven tot ca. 25 FTE.

Al meer dan vijfendertig jaar voorziet Ridder Data Systems de maakindustrie van ERP-oplossingen. In deze periode is er enorm veel veranderd. De technologische ontwikkelingen en de veranderende processen hebben uiteindelijk geleid tot het ERP-pakket dat Ridder vandaag de dag kan aanbieden: Ridder iQ.

Ondanks dat Ridder iQ door een heel groot deel van de maakindustrie omarmd is, ontstond er vanuit de markt vraag naar een minder uitgebreid en omvangrijk pakket. Een pakket dat past bij een wat kleiner maakbedrijf of bij een maakbedrijf dat snel en simpel wil automatiseren. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Ridder Data Systems een nieuwe oplossing ontworpen: Ridder iQ Slim.

Wat is Ridder iQ Slim?

Ridder iQ is de afgeslankte, maar toch een zeer complete versie van Ridder iQ. Deze nieuwe ERP-oplossing van Ridder Data Systems is gericht op maakbedrijven tot ca. 25 FTE. Wilt u de processen binnen uw maakbedrijf graag automatiseren, maar behoeft uw bedrijfsproces geen uitgebreid ERP-pakket? Of wilt u uw bedrijfsprocessen snel en eenvoudig automatiseren? Dan is Ridder iQ Slim dé uitkomst.

Doordat Ridder iQ Slim speciaal is ontwikkeld voor kleinere maakbedrijven, kan deze ERP-oplossing in korte tijd volledig worden afgestemd op uw bedrijf. In slechts vijf consultancydagen is Ridder iQ Slim geïmplementeerd. Door de branchespecifieke inrichting en de gebruiksvriendelijkheid, bent u binnen deze consultancydagen operationeel. Ridder iQ Slim leent zich uitermate goed om als cloud applicatie geïnstalleerd te worden, waardoor er voortaan geen fysieke server meer nodig is.

Afgeslankt, maar nog steeds heel compleet

Ondanks het feit dat Ridder iQ Slim een afgeslankte versie is van Ridder iQ, is het pakket toch zeer compleet. Naast standaard modules is Ridder iQ Slim ook aan te vullen met optionele modules. Hierdoor kan Ridder iQ Slim nóg beter aangepast worden op uw bedrijfsproces. Ridder iQ Slim bestaat in de basis uit:

Ridder iQ Basis:

 • Relatiebeheer
 • Artikelbeheer
 • Verkoop
 • Inkoop
 • Calculatie/stuklijsten
 • Productie
 • Uren- en personeelsadministratie
 • Voorraadregistratie
 • Werkvoorbereiding
 • Documentbeheer
 • Autorisatie
 • Vrije velden/tabellen 
 • Financiële integratie
 • Rapportgenerator

Ridder iQ Slim is aan te vullen met de volgende optionele modules:

 • Analytics
 • CAD-importer
 • Shopfloor Control
 • Barcode Urenverantwoording

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Binnen Ridder iQ Slim is elke gebruiker vrij om schermen in te delen. Hierdoor kan iedere gebruiker zelf bepalen in welk scherm hij welke informatie ziet op bedrijfs-, rol- en gebruikersniveau. Een voordeel van Ridder iQ Slim is dat het standaard wordt geleverd met een aantal voorgedefinieerde, rolgestuurde schermen. Voor het invoeren van een order waarbij ook productie of assemblage benodigd is, is de flow nu eenmaal anders dan bij een order waarin enkel spare parts in verkocht worden. De mogelijkheid om zelf schermen aan te kunnen maken is uniek en draagt eraan bij dat Ridder iQ Slim het meest gebruiksvriendelijke pakket in de markt is.

Voor- en nacalculeren

Ridder iQ Slim geeft op elk gewenst moment de status van een bepaalde order weer. Binnen het pakket is het zeer makkelijk om een nacalculatie aan te maken, die ook meteen als een voorcalculatie voor een nieuwe order kan dienen. Als een order is vrijgegeven dan zijn de geboekte uren, materialen en uitbestedingen op de order direct zichtbaar, waardoor de gebruiker realtime een voor- en nacalculatie in beeld heeft.

Ridder iQ Slim groeit mee

Ridder iQ Slim is zo opgebouwd, dat deze ERP-oplossing toekomstbestendig is. Dit wil zeggen dat, wanneer het nodig is, er simpel en snel van Ridder iQ Slim overgestapt kan worden op Ridder iQ. Mocht een bedrijf bijvoorbeeld groeien of het bedrijfsproces zodanig veranderen, dat het een uitgebreider ERP-pakket behoeft, dan biedt Ridder iQ Slim dus ook een doorgroeimogelijkheid naar Ridder iQ. Dit zonder conversie of uitgebreide implementatie.

Rider iQ Slim informatiemiddag

Op donderdag 9 november a.s. organiseert Ridder Data Systems een informatiemiddag over de nieuwe ERP-oplossing: Ridder iQ Slim. Ridder iQ Slim is een afgeslankte, maar nog steeds zeer complete versie van Ridder iQ. Deze ERP-oplossing is geschikt voor klantordergestuurde maakbedrijven tot ongeveer 25 FTE. in de machinebouw, plaatwerk, verspaning of constructie.

23 oktober 2017

Ridder iQ Slim Ridder iQ ERP
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder