Digitaal Afrika

Digitaal Afrika door strategisch partnerschap

Het federale ministerie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling werkt samen met SAP om banen te creëren in digitaal Afrika.

SAP heeft afgelopen donderdag al aangekondigd dat ze samen met het Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ) wilden werken aan het creëren van minimaal 450 gekwalificeerde banen in de IT-sector in tien verschillende Afrikaanse landen. De samenwerking is gericht op universitair afgestudeerden die op zoek zijn naar werk, die vervolgens bijscholing krijgen in een trainingsprogramma van drie maanden en vervolgens worden overgedragen aan lokale bedrijven.

In de tien deelnemende landen Algerije, Angola, Ethiopië, Egypte, Ivoorkust, Ghana, Kenia, Marokko, Nigeria en Tunesië, is er een groot potentieel voor groei in de digitale industrie, zoals de Duitse minister van Ontwikkeling Gerd Müller en lid van de raad van bestuur SAP SE Michael Kleinemeier bij de lancering werden aangekondigd. Vaak ontbreekt het echter aan goed opgeleide professionals die met de introductie van software de nodige knowhow meebrengen. Daarom willen we nu ongeveer 600 universitaire afgestudeerden zonder werk trainen en vervolgens ten minste driekwart van hen vervolgens in een solide baan.

Partnerschap voor de digitale toekomst

Er zijn nog veel meer van dit soort projecten die kunnen helpen om perspectieven te creëren, vooral voor jongeren in de verschillende Afrikaanse landen en de digitale kloof te dichten. Dit beleid kon alleen samen met de economie worden gerealiseerd, verwelkom daarom Müller de samenwerking met SAP. Kleinemeier ziet de kwalificatie van jongeren als een kans voor het continent om economisch te groeien. SAP ondersteunt al jaren verschillende onderwijs- en trainingsprogramma's op verschillende digitale gebieden op het Afrikaanse continent. De aanvullende samenwerking met de BMZ kan het continent verder helpen zijn enorme potentieel te ontwikkelen, vervolgt Kleinemeier.

Netwerk van Duitse ontwikkelingssamenwerking

Aanvankelijk heeft dit project een looptijd van drie jaar en werd het ontwikkeld als onderdeel van het Digital Africa Strategic Partnership. Het netwerk van Europese bedrijven en organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, dat sinds 2015 bestaat, is opgezet door de BMZ met als doel deze spelers samen te brengen. Er zijn momenteel ongeveer 150 bedrijven actief, waaronder SAP, maar ook veel kleinere en middelgrote bedrijven. In dit netwerk worden projecten ontwikkeld en uitgevoerd op het gebied van onderwijs, energie, gezondheid, goed bestuur, landbouw en mobiliteit.

6 augustus 2019

SAP BMZ Digitalisering

Exact bouw7 vergroot efficiëntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder

Mobile ERP wordt beter

Mobiliteit is het modewoord in digitalisering. Maar vaak kunnen de mobiele versies van de ERP-systemen niet doen wat ze beloven. Tot nu toe.

Lees verder