Delta-N

Delta-N lanceert GAP-APP

Met de GAP-APP van Delta-N wordt de verslaglegging van het GLOBALG.A.P.-certificaat vereenvoudigt en de administratieve last vermindert.

De afkorting GAP in zowel GAP-APP als in GLOBALG.A.P. staat voor Good Agricultural Practices. GLOBALG.A.P. is standaard welke wereldwijd wordt gehanteerd door telers die aan willen tonen dat zij produceren met respect voor mensen, dieren en het milieu.

De reden dat Delta-N de app heeft ontwikkeld is omdat het steeds vaker voorkomt dat inkooporganisaties binnen de agrarische sector het GLOBALG.A.P.-certificaat verplicht stellen. Het certificaat is belangrijk voor telers om een zo groot mogelijke afzetmarkt te kunnen bedienen. 

“Met de GAP-APP kunnen wij in realtime registeren. Wat mij betreft de perfecte tool voor kleine en middelgrote bedrijven”, aldus Andre den Drijver, eigenaar van een kwekerij met 7500 m2 perkplanten en met 2 personen fulltime in dienst.

De GAP-APP

Om een certificering te ontvangen moet een teler een zeer uitgebreide administratie bijhouden voor onder andere het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Om deze administratie te vereenvoudigen is de GAP-APP ontwikkeld waarmee alle relevante gegevens worden vastgelegd.

De GAP-APP bestaat uit een mobiele app en een webportaal. Met de mobiele applicatie kan de gebruiker via een smartphone of tablet overal inkoopgegevens registreren of de hoeveelheid meststoffen noteren. Er kunnen direct foto’s worden toegevoegd en de oplossing is door meerdere personen tegelijkertijd te gebruiken. In het webportaal is er een overzicht van alle registraties en kunnen de gegevens eenvoudig worden geëxporteerd voor audits.

10 december 2018

Predictive maintenance - de nieuwe manier van onderhoud

Voorspellend onderhoud maakt voorspellingen over de conditie van industriƫle machines mogelijk, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Lees verder

Mission statement 2030 voor industrie 4.0

Het federale ministerie van Economische Zaken en Energie publiceert zijn "Visie 2030 voor industrie 4.0 - vormgeving van wereldwijde digitale ecosystemen".

Lees verder