Bescherm uw kostbare data

Bescherm uw kostbare data

Wanneer men moet kiezen tussen nieuwe functionaliteiten of betere beveiliging kiest men in de meeste gevallen voor het eerste. Een onderzoek naar waarom men de beveiliging op de tweede plaats stelt geeft hierover duidelijkheid.

De concurrentie bijhouden wordt hier als meest voorkomende reden gegeven. Een ERP systeem is hoe je het went of keert, niet goedkoop. Het is dan ook de bedoeling dat het systeem zich terug gaat verdienen. En welke onderdelen helpen in eerste instantie bij het terugverdienen van uw investering? Dat zijn de functionaliteiten en bijvoorbeeld de trainingen voor het personeel. Hoe meer van het budget voor de implementatie hieraan besteedt kan worden, des te completer het systeem en hoe beter ermee gewerkt kan worden. Een vergeten, bijkomende en soms zelfs genegeerde kostenpost is die van digitale beveiliging.

Maar hier zien we de laatste tijd een verschuiving in. Een veelvuldig aangekaarte bezorgdheid onder iedereen die werkt met Enterprise Resource Planning is hoe bescherm ik mijn data? Dit is sinds de opkomst van het werken in de Cloud alleen nog maar een groter probleem geworden. Hier volgen drie eenvoudige manieren om de vertrouwelijke data die uw bedrijf in bezit heeft te beschermen.

Constante monitoring

Zowel de klant als de leverancier moeten een 360 graden benadering treffen als het gaat om controle en veiligheid van het systeem. Er moet een strategie worden opgesteld, nog voor de implementatie begonnen is, die zich focust op het beschermen van de integriteit, het beschermen van vertrouwelijke informatie en de toegankelijkheid daarvan. 

Goede afspraken

Maak voordat u begint met de implementatie goede afspraken met uw leverancier. Ga in gesprek en vraag ook naar wat zij aanraden op het gebied van beveiliging. Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat ze een implementatie doen in uw specialisatie. Het probleem is namelijk dat het heel erg lastig om achteraf nog aanpassingen te doen. Al deze aanpassingen kunnen tevens aardig in de kosten lopen. Doordat de leveranciers extra diensten moet verlenen kan dit ook de productiviteit van uw systeem kunnen aantasten.

Rolverdeling

De meeste ERP systemen worden geleverd met een ingebouwde rolverdeling. Hiermee is het mogelijk om gebruikers bepaalde rechten te verlenen. Het is bijvoorbeeld niet nodig dat Lydia van de balie bij de gegevens van accountancy kan. Zorg ervoor dat iedere medewerker tot enkel de benodigde gegevens toegang heeft.

28 november 2016

ERP ERP systeem ERP systemen data beveiliging data security cloud on-premise Enterprise Resource Planning data
Event

Exact Live gaat door in digitale vorm

Meerdaags online event vervangt fysieke editie in Gent.

Lees verder

Exact bouw7 vergroot effici├źntie voor bouwbedrijven

Geïntegreerde oplossing ondersteunt sector in administratie, planning en beheer.

Lees verder