Planning & Scheduling Optimization

Planning & Scheduling Optimization van IFS

IFS Planning & Scheduling Optimization kan ingezet worden voor het inplannen van een paar technici tot het ondersteunen en het inplannen van duizenden technici.

Volgens een onderzoeksrapport van Markets and Markets uit 2016 zal de wereldwijde markt voor Workforce Management (WFM) naar schatting groeien van US$ 4.49 miljard in 2016 naar US$ 7.37 miljard in 2021. De steeds groeiende behoefte naar arbeidskrachten optimalisatie en de toename van het gebruik van mobiele apparaten is de drijvende kracht achter de groei van WFM. Toenemende Cloud en mobiele penetratie heeft geleid tot nieuwe methoden van werken in verschillende sectoren. Daarmee heeft de real-time WFM meer populariteit gekregen als gevolg van de toenemende complexiteit in een breed scala aan bedrijfsactiviteiten. Vandaag de dag is de mogelijkheid om activiteiten te verplaatsen niet langer een optie – het is een vereiste capaciteit voor de beste serviceorganisatie.

‘’In 2020 hebben de veldtechnici van twee van de drie grote field serviceorganisaties de beschikking over mobiele applicaties die de winstgevendheid verhogen door het creëren van inkomstenstromen, efficiëntie en klanttevredenheid.’’

Verander service uitdagingen in winstgevende zakelijke kansen

Er wordt geschat dat in 2020 30 miljard apparaten zijn aangesloten. Er is een niveau van volwassenheid bereikt in de markt van the Internet of Things (IoT) waar analisten verwachten dat veel bedrijven deze technologieën gaan gebruiken. Organisaties die gebruik maken van IoT en digitale transformatie kunnen het dienstenmodel in hun markten veranderen door hun reactietijden te verkorten tot 80-90%. In staat zijn om de servicebehoeften proactief te bepalen en te voorspellen, is een belangrijk concurrentievoordeel. Als u ook de planning en het inroosteren kunt optimaliseren, kan dit de marges en groei drastisch beïnvloeden. 

U kunt deze uitdagingen aangaan met IFS Planning & Scheduling Optimization (IFS PSO), een reeks modules die apart of gezamenlijk geïntegreerd kunnen worden. Een krachtig hulpmiddel dat u zichtbaarheid, planningsoptimalisatie en planning en mobiele middelen geeft. In de kern levert IFS PSO ook een dynamische planning die wordt geoptimaliseerd door een aantal criteria om de winst te verhogen, de kosten te verlagen en om ervoor te zorgen dat er een Service Level Agreement (SLA) wordt afgesloten. 

Klanten van IFS die IFS PSO gebruiken, melden:

 • 15% minder reis- en overwerkkosten;
 • 40% verbetering van de productiviteit van de technici;
 • Meer dan 20% verbetering in de naleving van de SLA en de tijdige levering.

Best-in-Class Planning voor Best-in-Class ondernemingen

Of u er nu voor kiest om de IFS-software on-premise te gebruiken of in de Cloud, de functionaliteiten en de verbeterde resultaten die je krijgt zijn hetzelfde. De uitgebreide software biedt een scala aan tools aan om te voldoen aan verschillende scenario’s en zakelijke behoeften, variërend van strategische planning op lange termijn tot real-time dagelijkse noodgevallen. 

Ze zijn allemaal volgens dezelfde hoge kwaliteitsnormen gebouwd, ze leveren elke minuut van elke dag. De tools bevatten een What-If Scenario Explorer (WISE), geavanceerde resource planner en een dynamisch planningssysteem om de verschillende uitdagingen waar een best-in-class serviceorganisatie tegenaan loopt aan te kunnen gaan. 

Belangrijke kenmerken van IFS Planning & Scheduling Optimization zijn:Hiërarchische reismatrix;

 • Doelgroepgerichte planning;
 • IFS What-If Scenario Explorer (WISE);
 • Dynamisch planningssysteem;
 • Afspraak reserveringssysteem;
 • Geavanceerde resource planner;
 • Rapportages;
 • Inplannen van ‘workbench’.

IFS Planning & Scheduling Optimization kan ingezet worden voor het inplannen van een paar technici tot het ondersteunen en het inplannen van duizenden technici. Het is geschikt voor verschillende scenario’s en verschillende doelstellingen.  Of het nu gaat om on-premise of in de Cloud, of een combinatie van beide (hybride), de software past zich dynamisch en automatisch aan. IFS Planning & Scheduling Optimization wordt aangeboden als integraal onderdeel van IFS Applications (IFS ERP) en IFS Field Service Management (IFS FSM). 

Wat nu?

De oude methoden van dienstverlening voldoen niet meer aan de huidige wensen en behoeften. Best-in-class organisaties erkennen service als een onderscheidend vermogen en veranderen hun relaties met klanten door het aanbieden van resultaatgerichte bedrijfsmodellen. Deze organisaties zijn in staat om te anticiperen op de servicebehoeften, voordat ze zich voordoen als problemen, met een proactieve aanpak. IFS PSO bevat van nature functionaliteiten om deze transformatie te ondersteunen, wat u in staat stelt om de volgende voordelen te realiseren:

 • Verhogen van de omzet door nieuwe resultaatgerichte bedrijfsmodellen;
 • Ondersteunen van voorspellende servicemodellen, mogelijk gemaakt door IoT klaargemaakte slimme, verbonden producten; 
 • Optimaliseren van de resourceplanning voor grote kosten- en productiviteitswinsten;
 • Verkrijgen van inzicht in de planning van het servicemanagement op lange termijn;
 • Optimaliseren van het contractaanbod en de SLA-prestaties om de marges te vergroten.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder