Mobiel boeken

Mobiel boeken en picken met Infor Blending

Om de logistieke afhandeling van klantorders te optimaliseren, biedt Infor een efficiënte uitbreiding voor Infor Blending: Mobiel Boeken (Mobile Posting).

Om de logistieke afhandeling van klantorders te optimaliseren, biedt Infor een efficiënte uitbreiding voor Infor Blending: Mobiel Boeken (Mobile Posting). Deze extra module kan, dankzij het flexibele ontwerp van de gebruikersschermen, op verschillende mobiele apparaten (scanners, PDA's, enz.) worden gebruikt. Mobiel boeken is gemaakt om alle boekingen en goederenbewegingen bij bedrijven in de procesindustrie snel en transparant te doorlopen en zorgt er voor dat potentiele fouten worden vermeden.

De extra module Mobiel boeken is een volledig geïntegreerd onderdeel van Infor Blending, het branche specifieke ERP pakket voor de Procesindustrie. Het maakt het mogelijk om alle stappen in het voorraadbeheer direct te boeken door gebruik te maken van streepjescode / matrixcode scanning. 

Collega’s bij andere afdelingen beschikken altijd over de actuele status van voorraden, vanaf de goederenontvangsten, reserveringen en verplaatsingen voor een productieorder tot en met de levering.

Online boeken

Met Mobiel boeken wordt een levering rechtstreeks bij de goederenontvangst in het systeem geboekt, gekoppeld aan stamgegevens en voorzien van een barcodelabel dat elke voorraadeenheid op unieke wijze identificeert. De samengestelde streepjescode / matrixcode kan variabel worden gedefinieerd en kan worden weergegeven op verschillende soorten documenten, zoals het label voor de magazijnlocatie of de productieorder.

“De combinatie van mobiel boeken en orderpicking zorgt voor meer snelheid en transparantie in het voorraadbeheer. Zo kan bijvoorbeeld de verkoop direct een telefonische vraag beantwoorden over de vraag of een levering al is geladen.”

Transparant, ook voor anderen

Voor alle  statuswijzigingen die via pick- en verplaatsorders plaatsvinden wordt de streepjescode op het voorraadartikel gescand met een PDA en wordt een batch online geboekt en bevestigd, waardoor deze onmiddellijk beschikbaar is voor alle geautoriseerde gebruikers van Infor Blending. Voor directe voorraadboekingen (op- en afboekingen en verplaatsingen) wordt de voorraad direct gecorrigeerd. Bovendien kan er met de scanners direct op productieorders worden geboekt, waarmee ook die boekingen direct zijn uitgevoerd.

De status van een bepaalde batch kan online worden opgevraagd via de PDA en worden weergegeven in  de kleur die bij een bepaalde status hoort (bijvoorbeeld, groen is vrij en rood is geblokkeerd). Kleurcoderingen met stickers op de goederen hoeft hierdoor niet meer. Dit bespaart tijd omdat handmatige heretikettering niet meer nodig is en het maakt een snelle identificatie van de goederen mogelijk. Met het opvragen van de status kan ook andere informatie worden weergeven over de kwaliteit zoals de resterende houdbaarheid van een batch.

Ook voor andere taken zoals `verplaatsingen vanuit het goederenontvangst-magazijn` of  ‘verplaatsing vanuit productie` kan de heftruckchauffeur gebruik maken van de PDA-programma’s. Parameters bepalen of magazijnpersoneel voorgestelde batches, hoeveelheden en opslaglocaties mag negeren of juist verplicht is deze te kiezen.

Mobiel picken

Het systeemgestuurde picking begint met de overname van een picklijst van reeds gereserveerde hoeveelheden, die zijn aangemaakt in Infor Blending of via mobiel boeken. De medewerker roept deze picklijst op op het mobiele apparaat en verwerkt de pickings per opslaglocatie. Wanneer de picking klaar is, wordt de picklijst afgesloten.

Omdat alle boekingen rechtstreeks in de centrale database worden gedaan, hebben alle gebruikers van Infor Blending een actueel overzicht van de status van een klantorder, of het nu gaat om verkoop, klantenservice of verzending.

Meer zekerheid tijdens voorraadverplaatsingen
Als alternatief kunnen te verzenden verkooporders ook beschikbaar worden gesteld in een pool voor verdere verwerking (verplaatsen en bevestigen). Deze dubbele vorm van picking zorgt voor aanzienlijk meer zekerheid van voorraadverplaatsingen bij bedrijven met meerdere opslaglocaties.

De mogelijkheden van de module Mobiel boeken: 

Optie om met mobiele scanners (PDA’s), zonder gebruik te maken van papieren lijsten, boekingen te doen bij: 

  • Productieorder afboeking 
  • Productieorder opboeking
  • Verplaatsen 
  • Inventarisaties
  • Correctieboekingen
  • Leveringen
  • Opvragen: chargestatus, voorraad van een charge, voorraad op een locatie
     

Voor een vlotte afhandeling van alle boekingen kan een Boekingsserver worden ingezet. Voor de gebruik van deze module is een geschikte infrastructuur nodig.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder