King Business Software

Maak kennis met King Business Software

Bij Leverancier van de maand maken we kennis met elke keer een nieuwe ERP leverancier. De maand december is dat King Business Software.

King Business Software helpt ondernemers al ruim 37 jaar met betrouwbare business software. De software is een makkelijk te gebruiken totaalpakket voor de gehele administratieve bedrijfsautomatisering. Uiteraard is King er voor elke ondernemer: klein of groot. Het bedrijf, gevestigd in Capelle aan den IJssel, biedt een complete ERP oplossing, maar ook oplossingen voor de boekhouding en facturatie. Daarnaast heeft het bedrijf oplossingen voor projectenadministratie, magazijnbeheer, voorraadadministratie en een webshopkoppeling. King ondersteunt ondernemers bij de optimalisatie van alle bedrijfsprocessen.

De software is zowel online als offline te gebruiken. Klanten worden ondersteund met maatwerkoplossingen, toegespitst op de bedrijfsbehoeften. King helpt bij het implementeren van de software, biedt uitgebreide support van kantoor of op locatie en houdt hierbij rekening met de toekomstplannen van hun klanten.

Dankzij de uitgebreide koppelingsmogelijkheden is King Business software geschikt om gegevens uit te wisselen en te koppelen met andere applicaties. Zo maken zij eenvoudig een koppeling naar je webshops of andere branchesoftware. Dit alles om de business van ondernemers verder te laten digitaliseren.

Visie

King Business Software ziet de wereld veranderen naar datastromen, waardoor alle mogelijke informatie met elkaar wordt gedeeld. Juist hierdoor ontstaat steeds meer de behoefte aan verbinden, persoonlijk contact, persoonlijke interesse en wederzijds respect. Een toekomstgerichte houding is essentieel om bijtijds in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Missie

King Business Software ondersteunt ondernemers bij het automatiseren van hun financiële en logistieke bedrijfsprocessen. King kiest daarbij voor kwaliteit, betrouwbaarheid en een persoonlijke benadering. Wij verdiepen ons in de situatie van ondernemers en bieden daarvoor duurzame oplossingen. Hierdoor krijgen zij grip op hun onderneming, zodat zij zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: ondernemen!

Het ontstaan van King Business Software

1981De ontwikkeling van Quadrant – het bedrijf achter King – loopt parallel met de ontwikkeling van computers: van minicomputer via microcomputer tot de huidige verscheidenheid aan slimme apparaten.

1982King is begonnen als systeemhuis met het verkopen van Data General Minicomputers met een boekhoudprogramma. Vanaf 1982 groeiden ze van systeemhuis naar hun huidige rol als producent van software.

1986Niet veel later kwam de eerste personal computer op de markt. King zag de mogelijkheden en paste haar software aan voor gebruik op de PC onder het besturingssysteem MS-DOS. In 1986 kwam de eerste, vereenvoudigde versie hiervan uit onder de naam Queen. Dit werd een doorslaand succes, want het eerste jaar werden er al 2.500 stuks van verkocht. Een jaar later, in 1987, volgde de grotere versie King.

1991Het succes zorgde voor veranderingen in de organisatie. Er kwam een verkoopafdeling, een helpdesk en er werden King-cursussen in het leven geroepen. Het dealernetwerk groeide uit tot 600 verkooppunten. In 1991, bij het tienjarig bestaan van Quadrant, waren er bijna 15.000 programma’s verkocht. Inmiddels was King verhuisd van de Heemraadsingel in hartje Rotterdam naar een nieuw kantoorpand in Capelle aan den IJssel. In dit pand kun je King nog steeds vinden.

De softwaremarkt van de negentiger jaren is anders dan die van de jaren ’80. Natuurlijk zijn er nog wel starters, maar vrijwel alle financiële afdelingen werken inmiddels met een boekhoudprogramma. King onderscheidt zich op deze vervangingsmarkt vooral door de prijs/prestatieverhouding en gebruiksvriendelijkheid.

1995De jaren ’90 werden verder gekenmerkt door verdergaande professionalisering. In 1995 behaalden ze als een van de eerste softwarehuizen het ISO 9001-certificaat.

In 1995 vindt er nog een belangrijke gebeurtenis plaats: Microsoft introduceert Windows 95. Windows slaat aan en op populair verzoek beginnen zij aan King voor Windows.

2001In 2001 bestaat King 20 jaar. King is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 45 mensen. Met een marktaandeel van 10% was het de tweede speler op de Nederlandse markt voor professionele boekhoudsoftware.

2002De jaren 2002 tot 2006 worden bij King gekenmerkt door internetinnovaties. De internetzeepbel is net voorbij wanneer King in 2002 met de webwinkelkoppeling komt. Hiermee kan de King-administratie worden gekoppeld aan een webwinkel. En ondertussen zijn er meer dan 40.000 King- en Queenlicenties verkocht.

2007In 2007 vindt de eerste King Relatiedag plaats, in het Feijenoord stadion de Kuip, voor alle King-gebruikers en King geïnteresseerden, de komende jaren zullen nog veel King-evenementen volgen.

2008Op 1 januari 2008 groeit King verder, ditmaal door het bedrijf Handata uit Katwijk over te nemen. Handata is gespecialiseerd in mobiele oplossingen, vooral op het gebied van verkoop en logistiek. Er is al sinds 2005 een koppeling tussen King en de software van Handata. Deze samenwerking is het begin van het huidige King WMS. Met deze geïntegreerde oplossing is je hele magazijn te automatiseren.

2012Vanaf 2012 start de periode waarin de volgende generatie voor King wordt ontwikkeld: King Anywhere. Net als met de overgang van DOS naar Windows is King Anywhere helemaal opnieuw opgezet, om optimaal gebruik te kunnen maken van moderne technieken. Is King voor Windows vanaf het begin ontwikkeld om zowel offline als online te gebruiken, King Anywhere slaat offline over en bestaat volledig in de cloud.

2013Tot slot ontwikkelt tussen 2013 en 2017 marketing zich bij King tot een professionele afdeling. Waren advertenties, evenementen, relatiegeschenken, de website en het King Magazine tot nu toe een nevenactiviteit van – voornamelijk – de afdeling verkoop, daar komt met de komst van social media verandering in. De naam is een onderdeel van deze verandering. In Nederland is het bedrijf bekender onder de merknaam King Business Software dan de bedrijfsnaam Quadrant. In de marketinguitingen wordt daarom gecommuniceerd met ‘King Business Software’.

2019Inmiddels werken er 80 medewerkers bij King. Al ruim 37 jaar helpt King ondernemers met betrouwbare business software. Het klantenbestand is door de jaren heen gegroeid tot ongeveer 10.000 klanten.

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder

5 tips om uw on-premises ERP software veilig te houden

On-premises ERP-software vereist speciale bescherming, vooral omdat de gebruiker zelf verantwoordelijk is voor de beveiliging. We geven je belangrijke tips.

Lees verder