King WMS

King WMS

Een van de krachtigste onderdelen van de ERP software van King is het warehouse management systeem, ook wel bekend als King WMS.

Als ondernemer weet je hoe lastig het is om grip te houden op je magazijn en je voorraad. Je bent altijd op zoek naar manieren om de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen. Want een verhoogde efficiëntie leidt tot een sterkere structuur en meer tijd betekent dat je ruimte creëert om te kunnen groeien.

Een administratie die niet klopt, ontstaat niet zomaar. Er liggen meestal diverse ‘sluipmoordenaars’ op de loer. Zo kampen veel bedrijven met het probleem dat hun bedrijfsprocessen vaak omslachtiger zijn dan ze zouden willen. Fouten worden snel gemaakt, omdat magazijnwerk nog mensenwerk is. Foutieve leveringen leiden op hun beurt weer tot retourzendingen, waarvoor het bedrijf in kwestie moet betalen. Bovendien moeten deze handmatig worden gecorrigeerd en dat neemt in administratief opzicht natuurlijk extra tijd in beslag.

Daarnaast ontstaan er door menselijke fouten sneller voorraadverschillen; deze zorgen er ook voor dat een administratie niet (langer) klopt. Informatie over de voorraadposities is vaak wel bekend bij je medewerkers, maar niet altijd in het ERP-systeem. Gepickte orders, ontvangsten en verplaatsingen worden niet altijd tijdig of correct verwerkt. Hierdoor loopt je systeem achter op de realiteit.

Kort gezegd: het is duidelijk dat een sluitende voorraadadministratie van cruciaal belang is voor het runnen van een gezonde onderneming. Maar hoe zorg je er nu voor dat je administratie in alle opzichten correct is? En dat het maken van fouten in het magazijnproces verleden tijd wordt?

De oplossing: magazijnautomatisering met King WMS

Magazijnautomatisering met het King Warehouse Management System leidt tot een sluitende administratie en vormt de oplossing voor de hierboven beschreven problemen. Wij zetten puntsgewijs voor je uiteen welke invloed magazijnautomatisering kan hebben op je administratie.

1. Verbeterslag bedrijfsprocessen

Het implementeren van magazijnautomatisering is vaak een grote stap. Je gaat stilstaan bij allerlei situaties en neemt je eigen processen zorgvuldig onder de loep. Wat kan er beter? Zijn je huidige processen wel efficiënt? Hoe maak je snelheid en nauwkeurigheid tot jouw prioriteiten? Dergelijke vragen komen vrijwel altijd aan bod bij het automatiseren van je magazijn. Je wilt hiermee immers een efficiëntieslag maken. Soms is het in dat kader verstandig om een huidig proces geheel anders in te richten en dát te automatiseren, zodat je dubbele winst uit de automatisering haalt. Met andere woorden: je slaat twee vliegen in één klap!

2. Tijd- en kostenbesparing

Stel: er werken momenteel vier mensen in het magazijn. Zij draaien overuren en daarom denk je erover om een vijfde persoon in te huren. Dat kun je natuurlijk doen, maar als je bedrijf zo hard groeit als je hoopt, sta je zeer binnenkort weer voor hetzelfde probleem: je hebt te weinig mankracht. Alle nieuwe krachten die je inhuurt, moeten worden ingewerkt en een plekje krijgen in je administratie. Dat blijft tijd, geld en energie kosten. Dan is het verstandiger om te investeren in magazijnautomatisering.

Spoel je even vooruit naar het volgende jaar, dan zie je waarschijnlijk de volgende situatie: in je magazijn werken nog steeds vier mensen, maar zij hebben nu tijd over om andere taken op te pakken, terwijl je bedrijf in de tussentijd flink is gegroeid. En je administratie? Die klopt als een bus, want met de automatisering van je magazijn heb je een efficiëntieslag gemaakt. En meer tijd betekent natuurlijk ook een grotere kans om zorgvuldig te zijn!

3. Van kennis onthouden naar kennis vastleggen

Of het nu gaat om je administratie, je magazijnwerkzaamheden of het maken van de koppeling hiertussen, vaak heb je een of enkele experts in dienst van wie je afhankelijk bent. Maar wat gebeurt er als deze specialisten uitvallen? Dan zit je met de handen in het haar. Je administratie kan niet meer op efficiënte wijze worden bijgehouden. En wie kan nieuwe of tijdelijke krachten in het magazijn alle kneepjes van het vak bijbrengen als je magazijnexpert afwezig is?

Stap je over op magazijnautomatisering, dan ben je niet langer afhankelijk van de kennis van een kleine groep medewerkers. Je kunt de expertise als het ware ‘uit hun hoofden’ halen en vastleggen in je systeem. Uiteraard blijven zij de experts binnen hun respectievelijke vakgebieden, maar je maakt hun kennis gemakkelijker overdraagbaar. Dat komt je administratie natuurlijk ten goede. De administratieve stromen en de werkzaamheden in het magazijn kunnen immers altijd blijven doorlopen. Bovendien hoef je alles slechts één keer goed in te voeren; daarna neemt het systeem vele taken van je over!

4. Minimaliseer menselijke fouten

Als je medewerkers onder (tijds)druk of stress werken, is een fout snel gemaakt. Maar een dergelijke fout kan grote gevolgen hebben. Kies je voor magazijnautomatisering, dan is de kans op menselijke fouten nagenoeg nul. Waarom?

Minder voorraadverschillen: Het ontstaan van een voorraadverschil kan diverse oorzaken hebben. Zo kan je magazijnmedewerker een verkeerd product pakken of een vergissing maken bij het tellen. Het gevolg van een dergelijke fout is dat je administratie hiaten bevat en niet meer sluitend is. Wanneer je automatiseert, neemt de computer je veel denkwerk uit handen!

Betere controles: Waarschijnlijk ben je gewend aan het uitvoeren van controles ‘op zicht’: je leest op een papiertje dat je naar een bepaalde locatie in het magazijn moet gaan en de daar aanwezige voorraad moet tellen. Maar ga je wel naar de juiste locatie? Of kijk je per ongeluk net een plankje lager? Wie automatiseert, wordt feilloos naar de juiste plek in het magazijn geleid.

Geen dubbel werk: In het magazijn maak je aantekeningen. Deze moet je achteraf in je systeem invoeren. Dat is dubbel werk en de kans dat je een (type)fout maakt, is altijd aanwezig. In een dergelijk geval klopt je administratie direct niet meer. Als je kiest voor magazijnautomatisering, worden je artikelen direct herkend en wordt iedere handeling meteen correct in je administratie geregistreerd!

5. Altijd actueel

Als je op magazijnautomatisering overgaat, zal je gaan werken met automatische identificatie (barcodescanning, RFID, et cetera). Dit betekent dat alles wat je in het magazijn doet, direct – op het moment dat je bij de stellingen staat – wordt verwerkt in je administratie. Collega’s die toegang hebben tot het systeem, weten hierdoor meteen wat de actuele stand van zaken is. Ook hier treedt dus een enorme efficiëntieverbetering op. En wellicht nog belangrijker: de informatie die rechtstreeks in je administratie terechtkomt, is correct. Je administratie is hierdoor niet alleen up-to-date, maar ook sluitend!

Conclusie

Betere bedrijfsprocessen, meer tijd, minder kosten, nagenoeg geen menselijke fouten en een onmiddellijke verwerking van magazijnhandelingen: al deze factoren dragen ertoe bij dat je een sluitende administratie hebt. Daarmee ben je op orde en geef je jouw onderneming alle ruimte om te groeien. Een investering in magazijnautomatisering levert ongetwijfeld veel op!

Aan de slag met magazijnautomatisering

Zowel kleine als grote bedrijven kunnen een enorme efficiëntieslag maken met King WMS. Zie je de voordelen van magazijnautomatisering en wil je ervoor zorgen dat je administratie zo snel mogelijk sluitend is? Of wil je meer weten over King WMS, magazijnautomatisering en de wijze waarop je een sluitende administratie kunt voeren?

King WMS is volledig geïntegreerd met King ERP en kan dus snel worden geïmplementeerd. Bovendien zijn alle modules beschikbaar via een maandabonnement, dus zonder extra investeringen.

Detailhandel

E-commerce

E-commerce heeft zich de laatste jaren ontwikkeld en online handel biedt een wereldwijde afzetmarkt voor de detailhandel. Met e-commerce functionaliteiten heeft u alle mogelijkheden voor online verkoop.

Lees verder
Detailhandel

Documentbeheer met DMS

Documentenbeheer kost een hoop tijd en kan eenvoudig worden geautomatiseerd. Een DMS helpt detailhandelaren bij het verwerken en bewaren van documenten.

Lees verder