King Apps

King apps: King altijd bij de hand

De ERP software van King kan worden aangevuld met verschillende apps voor smartphones en tablets.

King Software timmert hard aan de weg op het gebied van apps. In het afgelopen half jaar zijn er vier apps gelanceerd die King-gebruikers ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. De belangrijkste voordelen van de apps zijn tijdsbesparing, foutenreductie en efficiënter werken. Gebruikers hebben King zo altijd bij de hand. De apps sluiten aan bij de pakketten die King aanbiedt. 

CRM app

CRM app

De eerste app die King lanceerde was de CRM app. Met deze app heb je altijd en overal direct inzicht in de gegevens van je relaties. Ook als je onderweg bent en geen computer met King bij de hand hebt. Dankzij de app kun jij je relaties op elk moment te woord staan.

Alle voordelen voor succesvol en eenvoudig relatiebeheer:

 • Relatiegegevens altijd en overal direct inzichtelijk
 • Eenvoudig takenoverzicht zodat je weet wat je te doen staat
 • Direct bellen, mailen of navigeren vanuit de app
 • Contactregistraties aanmaken en later inzien
 • Openstaande facturen beheren

Met de app heb je alle gegevens bij de hand die je nodig hebt om direct contact op te nemen met al je relaties, debiteuren en crediteuren. Je ziet welke taken nog openstaan en met wie je nog contact moet opnemen. Dankzij het takenoverzicht weet je wat je te bespreken hebt en wat je te doen staat want alle contactgegevens van je relaties zijn in te zien. Vanuit de King CRM app kun je direct een mail sturen, bellen of navigatie starten voor een bezoek. Na een contactmoment maak je in de app eenvoudig een contactregistratie aan, zodat je weet wat er besproken is.

Zo heb je alles op een rijtje voor eventuele vervolgacties. Later kun je snel terugzien wat het laatste contact is geweest, wat er toen besproken is en of er nog acties openstaan. Ook zie je of er nog facturen openstaan die betaald moeten worden. De CRM app is beschikbaar voor Android en iOS telefoons in het maandabonnement King Financieel Plus en vanaf Factureren Plus. Kortom, alle versies met CRM erin. 

orderpicken

WMS Orderpicken app

Met de King WMS Orderpicken app kun je eenvoudig artikelen verzamelen. Weg met de papieren verzamellijst, deze app bespaart je tijd en zorgt dat je minder fouten maakt.

Tijdsbesparing

Alle orders die in King worden vrijgegeven voor een verzamellijst verschijnen automatisch in de app. De regels zijn gesorteerd op loopvolgorde, zodat je altijd efficiënt loopt en weet waar je moet zijn. Aantallen die je pakt pas je direct aan in de app. Zodra je een verzamellijst afrond, past de app de status van de order automatisch aan in King. Je kan de pakbon direct printen en de order inpakken voor verzending.

Met de ingebouwde controles maak je minder fouten tijdens het orderpicken. Je kan controleren of je bij de juiste locatie staat en of je het juiste product pakt. Je locaties en artikelen moeten dan wel voorzien zijn van een barcode. Hiervoor gebruik je eenvoudig de camera van je telefoon als scanner of je koppelt een echte scanner via bluetooth, zodat je nog sneller werkt.

De app is op dit moment gratis voor iedereen met een maandabonnement op King Handel of hoger en beschikbaar vanaf King 5.57. Je dient hiervoor ook de King Connector te installeren.

invertariseren

WMS Inventariseren app

Met King WMS Inventariseren is jouw voorraad snel en efficiënt up-to-date. Je inventariseert zonder papieren tellijsten, waardoor je tijd bespaart en minder fouten maakt.

Ervaar de voordelen van de app:

 • Jouw voorraad snel en efficiënt up-to-date
 • Inventariseren zonder papieren tellijsten
 • Je bespaart tijd bij het inventariseren
 • Minder fouten tijdens de inventarisatie

Je kunt met de app eenvoudig aan de slag. Door een goede planning weet je wanneer, waar, wat en door wie er geïnventariseerd wordt. Je kunt op meerdere manieren de inventarisatie laten verlopen. Met de King WMS Inventariseren app heb je altijd een passende manier bij de hand voor de inventarisatie.

Verschillende opties voor inventarisatie

 • Wil je een steekproefsgewijze inventarisatie doen, kies dan voor vrije keuze. Hierbij inventariseer je slechts een beperkt aantal artikelen.
 • Wil je artikelen scannen op volgorde van locatie en vervolgens op volgorde van artikelcode, dan kies je voor locatie en artikelcode.
 • Als je alleen artikelen van een bepaalde leverancier wilt controleren, dan kies je voor een inventarisatie per leverancier.
 • Heb je voorraad die je regelmatig wilt inventariseren, bijvoorbeeld bij dure producten, dan kies je voor cycle counting. Vooraf bepaal je hoe vaak je wilt controleren en aan de hand van deze lijst voer je de inventarisatie uit.

Starten met inventariseren

Bij aanvang van de inventarisatie kies je jouw manier van inventariseren. Vervolgens kun je snel en efficiënt aan de slag met behulp van de app. De locatie, het te inventariseren artikel en het aantal artikelen zijn zichtbaar als invulvelden. De app bevat ingebouwde controles, zodat fouten tijdens de inventarisatie worden beperkt. Zo zie je eenvoudig of je het juiste artikel op de juiste locatie inventariseert. 

De inventarisatie voer je uit met behulp van de ingebouwde scanfunctie, maar kan ook handmatig gebeuren. Je kunt de camera van je toestel gebruiken als scanner of je koppelt een scanner via bluetooth. Hiervoor dienen je locatie en artikelen voorzien te zijn van een barcode. Heb je een artikel geïnventariseerd, dan ga je eenvoudig door naar het volgende artikel.

Inventariseren verloopt zo overzichtelijk en eenvoudig. Jouw voorraad snel en efficiënt up-to-date met King WMS Inventariseren. De app is beschikbaar voor Android toestellen en alleen beschikbaar binnen het maandabonnement King Handel of hoger.

magazijnontvangsten

Magazijnontvangsten app voor WMS

Met King (WMS) Magazijnontvangsten kun je efficiënt je ontvangen voorraad controleren en inboeken. Het handmatig boeken van pakbonnen is verleden tijd. 

Ervaar de voordelen van de app: 

 • Scan de binnenkomende goederen en match deze met de bestelling
 • Minder fouten dankzij ingebouwde controles
 • Niet meer moeizaam papieren pakbonnen afvinken
 • Verhoogt de efficiëntie in jouw magazijn

Hoe werkt de app?

Je kunt eenvoudig aan de slag. Dankzij de app hoef je de magazijnontvangsten niet meer handmatig in te boeken. Bij het starten van King (WMS) Magazijnontvangsten selecteer je eerst de bestelling waarop de levering betrekking heeft. Voer hiervoor direct het bestelnummer in, zoek de bestelling op aan de hand van de leverancier, of scan een van de artikelen en selecteer de bestelling uit de lijst met bestellingen waar het betreffende artikel in voorkomt.

Vervolgens voer je de ontvangen artikelen in. Scan de artikelen, geef het aantal in en ken een locatie toe. Nadat het laatste artikel van de ontvangst is gescand en ingevoerd kies je ‘Verwerken’ en vervolgens is de ontvangst geregistreerd in King.

Met de ingebouwde controles maak je minder fouten tijdens het boeken van de ontvangsten. Zo voorkom je fouten in bijvoorbeeld het artikelnummer.

Scannen gaat het makkelijkst met een speciale barcodescanner, maar je kunt ook eenvoudig de camera van je telefoon als scanner gebruiken. Magazijnlocaties en artikelen moeten voor deze optie uiteraard wel voorzien zijn van een barcode. De app is nu beschikbaar voor Android- toestellen en alleen beschikbaar binnen het maandabonnement King Handel of hoger.

Start uw ERP selectie

Ontdek welke ERP systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw ERP selectie:Bij uw selectie is het belangrijk om met uw sector rekening te houden. Een ERP systeem moet perfect aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Deze processen verschillen per branche. Zo werkt een groothandel bijvoorbeeld anders dan een bouwbedrijf en heeft dus andere ERP functionaliteiten nodig.

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

In wat voor soort bouw bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u vaak met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Doet u veel aan onderhoud?
Wilt u ook bedrijfsmiddelen kunnen inplannen?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Wat voor soort retailer bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Hoeveel fysieke verkooppunten heeft u?
Aan wat voor soort klanten levert u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?

Wat voor soort dienstverlener bent u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Wat voor soort onderwijs geeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Hebben uw klanten een lidmaatschap bij u?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor cursistenregistratie?
Wilt u het systeem ook gebruiken voor HRM?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Geeft u ook les op afstand?
Werkt u met roosters en locatieplanning?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

In wat voor soort zorg bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Wilt u het ERP systeem ook gebruiken voor cliëntenregistratie?
Biedt uw organisatie overnachtingen aan?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Verleent u zorg op locatie?

In wat voor soort handel bent u gespecialiseerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Heeft u een webshop die moet worden geïntegreerd?
Hoeveel fysieke winkels met point-of-sale heeft u?
Importeert u ook goederen?
Exporteert u ook goederen?
Aan wat voor soort klanten levert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Is urenregistratie belangrijk voor u?
Werkt u tegen uurtarief en/of vaste tarieven?
Is HRM een belangrijk onderdeel binnen uw bedrijf?
Werkt uw organisatie op projectbasis?
Levert u meestal aan bedrijven of consumenten?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 1/2)

Wilt u dat het ERP systeem klaar is voor het IoT (Internet of Things)?
Wenst u een koppeling met belangrijke leveranciers als de Technische Unie en Rexel?
Pleegt u ook onderhoudswerkzaamheden?
Moeten werkbonnen mobiel kunnen ingevoerd?

Vragen over uw bedrijfsprocessen (deel 2/2)

Moet het systeem offline kunnen worden geraadpleegd?
Moet u machines op afstand kunnen monitoren?
Werkt u ook op projectbasis?
Moet u koelmiddelen registreren?

Wat voor soort nutsbedrijf heeft u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt uw organisatie op projectbasis?
Werkt u met veel verschillende partijen?
Beheert uw organisatie vastgoed?
Doet u veel aan onderhoud?
Wenst u urenregistratie van uw medewerkers?

Overheid en NGO’s

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Werkt u projectmatig?
Wenst u een ledenadministratie?
Dient het ERP systeem gekoppeld te worden met andere pakketten?
Namelijk:
Moet het ERP systeem mobiel beschikbaar zijn?

Wat voor logistieke diensten biedt u aan?

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Groupage/Deelpartijen (LTL)
Groupage/deelpartijen die in een hub gebundeld worden voor meerdere opdrachtgevers
FTL
Volle ladingen voor meerdere opdrachtgevers
Dedicated Logistics
Vervoer voor één opdrachtgever

Organiseert u ladingen op de volgende wijze?

Heeft u een eigen wagenpark?
Moeten goederen gekoeld worden vervoerd?
Importeert u artikelen?
Exporteert u ook artikelen?

Hoe ziet uw productieproces eruit?

In wat voor soort productie bent u gespecialiseerd?

Hoe worden uw productieorders gepland?

In welke productiegroottes produceert u?

Vragen over uw bedrijfsprocessen

Doet u regelmatig onderhoud?
Werkt u met Service Level Agreements?
Dient het ERP systeem te koppelen met andere programma’s?
Werkt u op projectbasis?
Wenst u uren te registreren in het systeem?

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Vragen over uw organisatie

Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Hoeveel magazijnen heeft u?
Werkt u multi-currency?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging gevestigd in Nederland?
ERP leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

 • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
 • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden ERP leveranciers die het best passen bij uw onderneming
 • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
 • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Optimaliseer het WMS met ERP en beperk emissies

U hier lezen over de impact die geoptimaliseerd magazijnbeheer kan hebben op de CO2-voetafdruk van een bedrijf.

Lees verder

Duurzame textiel industrie met ERP software

U hier lezen hoe bedrijven in de industrie processen duurzamer kunnen maken en hun imago kunnen verbeteren door middel van ERP-software. 

Lees verder

Duurzame SCM met ERP-software

Lees hier hoe u de duurzaamheid van uw supply chain waarborgt met een geschikte ERP-software.

Lees verder