e-commerce Odoo

E-commerce met Odoo

Het Odoo systeem beschikt over een uitgebreide e-commerce module met alle functionaliteiten voor een webshop.

De trend van online shoppen in 2018 zet zich volop door in 2019. We shoppen alsmaar meer online waardoor de omzet van webwinkels het voorbije jaar fors gegroeid is zo blijkt uit een onderzoek van BeCommerce. De eerste drie kwartalen van 2018 was goed voor een totaal van 7,89 miljard euro. We shoppen niet alleen méér, we shoppen ook anders.

De populairste periode voor online shops is nog steeds de maand december. Maar ook buiten de feestperiode hebben we de smaak van het online shoppen te pakken vanwege het gemak ervan. Klanten kunnen online shoppen buiten de reguliere openingsuren van bestaande winkels en factoren zoals het weer, files en ook drukte hebben geen invloed op de online verkopen. Door de jaren heen heeft de online klant nog andere voordelen van e-commerce ontdekt. Het is namelijk online makkelijk een prijs/kwaliteitsvergelijking te maken en bestellingen worden snel aan huis geleverd.

Webshop

Vanuit een verkoopperspectief is kiezen voor het juiste eCommerce-platform van cruciaal belang voor uw onderneming. Een webshop is veel meer dan producten en een “koop” knop. Om efficient te kunnen werken is het belangrijk dat alle data zoals klantgegevens, orders, voorraad, boekhoudsoftware en marketingtools gebundeld zijn binnen één systeem. 

Odoo heeft al deze functionaliteiten in één oplossing. Een webshop via Odoo is gemakkelijk in gebruik en heeft integraties met de populaire betaalplatformen zoals Paypal, Mollie, Ingenico, Adyen, Stripe en transporteurs zoals Bpost, UPS, DHL, DPD, etc.

Vanuit Odoo kan u in enkele uren gepersonaliseerde productpagina’s opmaken om uw bedrijf en uw goederen online te presenteren. Pagina’s zijn uiterst makkelijk op de bouwen via het drag & drop principe. U sleept de juiste bouwsteen waar u het wenst op de pagina.

Gebruik standaard Odoo webshop functionaliteiten zoals ribbons, het uitvergroten van foto’s, alternatieve producten, crossselling, upselling en highlights.

Door middel van het geïntegreerd e-commerce platform kunnen voorraad en verkopen eenvoudig bijgehouden worden via automatische voorraadaanpassingen en verslaggeving.

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder