DynApps webshop

DynApps helpt u bij het opzetten van uw webshop

DynApps is gespecialiseerd in het opzetten van webshops. Ontdek hoe zij te werk gaan en of zij ook u kunnen helpen.

Een website of webshop starten of u het nu in Odoo doet of in een ander systeem is meer dan enkel het ontwerp en het systeem op zich.
We geven u een een overzicht van de belangrijkste zaken:

Een grondige analyse van de markt

Dit is uiteraard belangrijk bij de start van een website maar de sleutel tot succes als u een webshop opstart. Voor uw marktonderzoek kan u zich richten tot fora en social media kanalen om na te gaan of mensen op zoek zijn naar uw producten en op welke manier. Gebruik Google Trends om te onderzoeken welke zoekwoorden het meest gezocht wordt binnen uw vakgebied. Bekijk de websites van uw concurrenten en onderzoek wat zij goed en vooral niet goed doen. Op die manier leert u uit de fouten van anderen.

Zorg voor een overzichtelijk en aantrekkelijk ontwerp

Een ontwerp van een website/webshop moet u altijd bekijken vanuit het oogpunt van de klant. Hij zal tenslotte zorgen voor omzet in uw online onderneming. Hou het ontwerp overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Als u weet dat een gemiddelde klant ‘slechts’ een aantal seconden tot minuten op een website vertoeft, dan is het logisch dat de belangrijkste accenten dadelijk moeten opvallen bij het openen van de site. Het is vanzelfsprekend dat het ontwerp ‘responsive’ moet zijn zodat elke gebruiker uw website op dezelfde manier ziet, of het nu gaat om een laptop, tablet of smarthone. Vanuit DynApps wordt samen met klent en het designteam het ontwerp bepaald zodat uw impact op de online markt wordt gemaximaliseerd. 

Verzendopties

Het ontwerp is klaar en uw producten zijn toegevoegd in Odoo. Nu moet u nadenken over eventuele verzendopties. Kan u een snelle levering waarmaken, dan ik het belangrijk om dit duidelijk te vermelden. Berichten als “vandaag voor 23:00 uur besteld is morgen geleverd” stimuleren de conversie. Belangrijk hierin is dat u waarmaakt wat u zegt.

We raden af om de volledige verzendkosten door te rekenen aan de klant. Geef een korting op de verzendmethode of biedt gratis verzenden aan boven een bepaald bedrag om winkelwagen verlaters te voorkomen. En last but not least, kies voor een betrouwbare transportpartner. Vanuit onze ervaring met uiteenlopende bedrijven en vakgebieden kunnen we als DynApps u hierin adviseren en zorgen voor de juiste keuzes. Odoo biedt koppelingen met stransportpartners als Bpost, DPD, DHL, ...

Betaalopties

Als u voor een webshop kiest, dan dient u een Payment Service Provider te zoeken en hierbij aan te sluiten. De betaalopties zijn een belangrijke keuze voor uw webshop om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken om een aankoop te doen. Odoo heeft integraties met de belangrijkste betaalproviders zoals Ingenico, Mollie, Paypal, Stripe, ..

Wek vertrouwen

Een zeer belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat bezoekers op uw webshop aankopen, is het wekken van vertrouwen. Werk met gekende en betrouwbare partners voor online betalingen en verzendservices. Vermeld de logo’s in de footer als visueel herkenningspunt. Daarnaast kunt u lid worden van bijvoorbeeld BE-commerce waarmee u aan consumenten kunt laten zien dat ze veilig bij u kunnen winkelen. Onbewust laten consumenten zich erdoor beïnvloeden. Zorg er ook voor dat tevreden klanten een review achterlaten, dit zorgt voor vertrouwen bij potentiële klanten.

Dit is een overzicht van slechts een aantal aspecten die belangrijk zijn bij het opzetten van een website/webshop. Uw DynApps partner zorgt samen met u dat uw nieuwe online project een succesverhaal wordt. Door de integratie met Google Analytics zorgt Dynapps éénmaal uw webshop live is, dat u een duidelijke en overzichtelijke inzage hebt in uw bezoekers, bounces, convertie, etc.

Oriƫntatie

Wat is bedrijfssoftware?

Lees wat bedrijfssoftware precies inhoudt en hoe bedrijven kunnen profiteren van het gebruik ervan.

Lees verder

Het belang van het vormen van een ERP implementatie team

Het ERP implementatie team legt de hoeksteen voor een succesvol ERP-project. Hier leest u waarom en wat u moet weten.

Lees verder