Uniconta marktpositie

De marktpositie van Uniconta

Uniconta heeft een plek op de ERP markt ingenomen die ervoor zorgt dat ze zowel het MKB als de enterprises kunnen bedienen.

Uniconta is een rare eend in de bijt, als het gaat om de ERP marktpositie. Dit komt omdat Uniconta qua prijzing goedkoop genoeg is om te concurreren met applicaties die een oplossing aanbieden aan de kleine bedrijven, maar Uniconta is ook functioneel rijk, schaalbaar, snel en internationaal georiënteerd. Het systeem kan dus ook concurreren aan de bovenkant van de markt. We zien dit ook terug in het klantenbestand; de kleinste klanten zijn eenmanszaken, de grootste klant is een internationale retailer met winkels in binnen en buitenland en diverse distributie centra.

Wat we wel zien is dat de marktpositie in elk land anders is. Het gemiddelde aantal gebruikers verschilt nogal per land. Dit heeft ook te maken met wat de concurrentie doet per land. In bijvoorbeeld IJsland wordt Uniconta goed verkocht aan de 1 of 2 manszaken. In Nederland ligt het gemiddelde op 8 gebruikers per bedrijf, waarvan de kleinste eenmanszaken zijn en de grootste 30 gebruikers en meerdere filialen hebben.

Uniconta heeft voor zichzelf de marktpositie bepaald door eerst te begrijpen wat het biedt;

  • Uniconta biedt rijke ERP functionaliteit,
  • 99% van Uniconta is aan te roepen met APIs,
  • Er zijn meer dan 130 add-ons op Uniconta
  • Het is internationaal georiënteerd systeem (taxonomy, talen, multi currency)

De laatste technologieën zitten in Uniconta; UBL, Scan en Herken, Inbox voor accountants, Web cliënt, diverse Apps, Rapport generator, BI dashboard, RGS, Auditfile, Barcode scanning en er wordt gewerkt aan de eerste PSD2 bank integratie.

Maar het allerbelangrijkste volgens Uniconta:

“Wij geloven niet dat de wereld bestaat uit standaard werknemers die werken bij standaard bedrijven met standaard processen met een standaard management die standaard producten of diensten verkopen in een standaard land met standaard belastingregels en een standaard valuta. Wij vinden dus dat Uniconta aangepast moet kunnen worden. En het midden en klein bedrijf hebben net zo als de enterprises hier ook de behoefte aan. De behoefte bij het MKB is hier groter omdat het MKB bepaalde zaken net even iets anders, efficiënter, goedkoper willen doen zodat ze kunnen concurreren. Het MKB heeft niets aan een standaard pakket."

 

Uniconta is aanpasbaar. Je kan add-ons aan Uniconta koppelen. Zelf je rapporten maken. BI Dashboards maken. Nieuwe velden en tabellen maken zonder te programmeren en je kan maatwerk maken van het maken van een extra knop tot het maken van hele modules. Het unieke aan Uniconta is dat bij elke update je absoluut niets hoeft te doen; je hoeft niet te integreren, niet je maatwerk te controleren, je hoeft niet te testen, niet je database te synchroniseren of zaken opnieuw te compileren. Je mag doorwerken op de oude versie of je kan simpelweg uitloggen en inloggen en gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten. Dit werkt goed en de klant merkt dat in de portemonnee. Het geeft de klant ook veel rust; eindelijk een systeem dat altijd up-to-date is, met zijn gewenste applicaties, functionaliteit, rapporten en maatwerk zonder de daarbij behorende zorgen. 

De belangrijkste hardwarevereisten voor on-premises ERP

Voor on-premises ERP-software zijn bepaalde technische vereisten vereist. Je kunt er hier over lezen.

Lees verder

On-premises vs. Cloud: verschillen in de ERP-implementatie

Op deze punten verschilt lokale ERP-software van cloudgebaseerde systemen als het gaat om implementatie.

Lees verder